Culmea atletismului. Un sportiv a alergat singur în finala la 100m, după ce toţi adversarii s-au dat accidentaţi când au aflat de sosirea iminentă a oficialilor de la agenţia antidoping

Finala masculină de 100 de metri din cadrul reuniunii de atletism de stat din Delhi, de marţi, a avut la star un singur concurent, pe Lalit Kumar (20 ani), după ce toţi ceilalţi finalişti s-au retras invocând accidentări.

26878 afișări
Imaginea articolului Culmea atletismului. Un sportiv a alergat singur în finala la 100m, după ce toţi adversarii s-au dat accidentaţi când au aflat de sosirea iminentă a oficialilor de la agenţia antidoping

Culmea atletismului

Toţi cei şapte adversari ai lui Kumar s-au retras din cursa de pe stadionul Jawaharlal Nehru din capital Indiei, invocând crampe sau întinderi musculare. Cu toate acestea, organizatorii suspectează că aceştia s-au retras după ce au aflat de sosirea iminentă a oficialilor de la agenţia antidoping din India (NADA).

"O retragere ciudată este de înţeles, dar când şapte alergători se retrag, ştii că ceva este dubios", a declarat miercuri pentru Reuters Sandeep Mehta, secretarul Asociaţiei de Atletism din Delhi (DAA).

"Există şi câţiva aruncători care au dispărut înainte de competiţie şi toţi ar trebui să fie testaţi de NADA. Le împărtăşim detalii despre atleţii care au fugit.

"Dacă vreunul dintre ei va da rezultate negative, îi vom interzice în Delhi şi vom recomanda Federaţiei de Atletism din India să facă acelaşi lucru".

Mehta a confirmat, de asemenea, că unii atleţi de la competiţie nu s-au prezentat pentru a-şi ridica medaliile, ceea ce a ridicat şi mai multe suspiciuni de dopaj.

Directorul general al NADA, Vimal Anand, nu a fost disponibil imediat pentru comentarii, solicitate de Reuters, care susţine că dopajul este o problemă gravă în India.

Ţara s-a clasat pe locul al doilea, după Rusia, în ceea ce priveşte încălcările regulilor antidoping într-un raport al Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA) publicat în luna mai.

Kumar, care a fost salutat pe reţelele de socializare pentru că este un "atlet onest într-un sport murdar", a fost consternat de modul în care a decurs competiţia.

"Abia aşteptam să alerg împotriva celor mai buni atleţi, dar nu s-a prezentat nimeni", a declarat el pentru ziarul Indian Express.

"Tuturor le era frică să nu fie testaţi. Ca atlet, mă simt foarte rănit şi dezamăgit".

DAA a declarat că a decis să îi acorde lui Kumar o medalie şi un certificat, chiar dacă a fost singurul alergător din finală.

"El a concurat cu alţii în calificări şi nu este vina lui că adversarii au dispărut înainte de finală", a declarat Mehta.

"Credem că ar fi greşit să îi refuzăm medalia şi certificatul, iar el le va avea în curând".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici