Cum se apără Bradley Wiggins, câştigătorul din 2012 al Turului Franţei, după ce numele său a apărut pe lista sportivilor care au primit acceptul să folosească substanţe interzise

Rutierul britanic Bradley Wiggins a vorbit pentru BBC, după ce a fost menţionat pe lista hackerilor ruşi care au spart serverele Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA), alături de sportivi precum conaţionalul său Chris Froome, Serena Williams, Venus Williams sau Petra Kvitova.

823 afișări
Imaginea articolului Cum se apără Bradley Wiggins, câştigătorul din 2012 al Turului Franţei, după ce numele său a apărut pe lista sportivilor care au primit acceptul să folosească substanţe interzise

Bradley Wiggins îmbrăcat în tricoul galben în 2012, anul în care a cucerit Turul Franţei

Bradley Wiggins, care a cucerit Turul Franţei în 2012, a primit şi el acceptul să ia o substanţă interzisă, Triamcinolon, dar susţine că excepţia de uz terapeutic a fost pentru a atenua impactul astmului şi al alergiilor.

"Nu am încercat să beneficiez de un avantaj necinstit. Am luat substanţa respectivă pentru a trata anumite probleme de sănătate. Mi-a fost prescrisă pentru alergii şi probleme respiratorii. Sufăr de astm de mult timp şi, împreună cu doctorul din echipa mea, am mers la un medic specialist pentru a vedea dacă există ceva pentru tratarea acestei probleme. Iar doctorul, la rândul său, a spus: <<Da, putem face ceva, dar vei avea nevoie de o autorizaţie din partea forului internaţional de ciclism>>", a spus Bradley Wiggins, într-o emisiune televizată la BBC.

Bradley Wiggins, în vârstă de 36 de ani, se numără printre mai mulţi sportivi care au beneficiat de excepţii de uz terapeutic din partea Agenţiei Mondiale Antidoping şi ale căror nume au fost publicate, de-a lungul lunii septembrie, pe site-ul fancybear.net.

Alte nume importante apărute pe listele publicate până acum de hackerii de la Fancy Bear sunt cele ale surorilor Venus şi Serena Williams (tenis), Simone Biles (gimnastică), Christopher Froome (ciclism). Numele canotoarei Roxana Cogianu, din România, a apărut şi el pe lista sportivilor care ar fi luat substanţe interzise.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici