Decret în Brazilia pentru ca funcţionarii să poată urmări meciurile echipei naţionale de la CM

Insituţiile publice braziliene, dar şi şcolile, universităţile şi unele firme, vor adopta orare flexibile în timpul Cupei Mondiale pentru a permite funcţionarilor să urmărească la televizor meciurile Braziliei la Cupa Mondială, informează presa locală.

18 afișări
Imaginea articolului Decret în Brazilia pentru ca funcţionarii să poată urmări meciurile echipei naţionale de la CM

Decret în Brazilia pentru ca funcţionarii să poată urmări meciurile echipei naţionale de la CM (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministerul brazilian al Planificării a dat un decret prin care s-a modificat orarul instituţiilor publice în zilele în care Brazilia dispută meciuri la Cupa Mondială.

Potrivit acestui decret, în zilele în care Brazilia joacă la ora locală 15.30 (ora 20.30 - în Africa de Sud), funcţionarii publici îşi vor putea termina treaba şi vor putea pleca spre casele lor cu o oră şi jumătate mai devreme.

În zilele în care Brazilia joacă la ora locală 11.00, funcţionarii publici vor putea să-şi suspende temporar activitatea cu o jumătate de oră înainte, însă vor trebui să revină la muncă la o oră de la încheierea meciului.

Decretul prevede că acest orar nu cuprinde şi insituţiile care oferă servicii esenţiale, cu ar fi spitalele publice.

Această măsură prevede în mod clar că funcţionarii vor trebui să recupereze orele de muncă.

Brazilia, singura ţară din lume care a disputat toate ediţiile turneului final al Cupei Mondiale, are cinci titluri mondiale în palmares (Suedia -1958, Chile - 1962, Méxic - 1970, SUA - 1994 şi Japonia-Coreea de Sud - 2002).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici