Dinamo vrea oprirea campionatului. Reacţia lui Mircea Lucescu după ce a mers să-i viziteze pe jucători

  • Dinamo îşi doreşte ca sezonul din play-out să fie oprit după cele 6 cazuri de Covid de la echipă
  • "Câinii" au parte şi de susţinerea altor cluburi din play-out precum Poli Iaşi, Sepsi sau Clinceni
  • Mircea Lucescu urmează să se testeze după ce s-a văzut cu dinamoviştii săptămâna aceasta
582 afișări
6 jucători de la Dinamo au fost testaţi pozitiv cu Covid iar "câinii" vor să nu mai fie reluat campionatul. Au parte şi de susţinerea altor echipe din Liga 1.
 
Situaţia l-a îngrijorat şi pe Lucescu. El a fost să-i vadă pe dinamovişti cu o zi înainte să se îmbolnăvească
 
”N-am avut niciun contact cu nimeni. Am păstrat distanţa, am avut mască. Le-am vorbit puţin, n-am dat mâna cu nimeni, n-am îmbrăţişat pe nimeni. Trebuie să fac testul, să fiu în regulă şi să intru în legalitate. M-am dus la rugămintea suporterilor care fac nişte eforturi extraordinare pentru a-şi susţine echipa, o echipă abandonată total. Ei au considerat că prezenţa mea acolo poate să ajute”, a declarat Mircea Lucescu.
 
Mircea Lucescu a vorbit şi despre posibilitatea ca Liga 1 să treacă la formatul cu 18 echipe: ”Am intra în rândul campionatelor importante ale Europei. Ţările mari, cum e România, joacă în campionat (cu 18 echipe). Ar trebui să se revină pentru că din punct de vedere financiar şi al structurii, al infrastructii, s-au pus la punct oraşele. Este problema ligii, federaţiei, să decidă cum este mai bine să continue campionatul. Toţi cei implicaţi şi care au responsabilităţi în lumea fotbalului să se strângă şi să decidă cum este mai bine pentru fotbalul românesc. Părerea mea este că se poate profita fară să se anunţe cu un an înainte şi să se întoarcă la vechiul sistem Cred că România poate să-şi permită în momentul de faţă să aibă 18 echipe în prima divizie. Am început să construim şi nu mai avem fotbal. Oraşele mari ar trebui în mod normal să aibă echipe în prima divizie. Fără tradiţie, fără istorie, e aproape imposibil să ai continuitate ai nevoie de suporteri Fotbalul românesc a trecut printr-un moment mai delicat în ceea ce priveşte situaţia materială a cluburilor părerea mea că în prima etapă ar fi aşa cu 18 echipe, să retrogradeze 4, să intre şi atunci va exista şi posibilitatea pentru oraşele mai mari să ajungă în prima divizie. Echipele mari de tradiţie astea nu pot să dispară, sunt nişte branduri, astea trebuiesc susţinute pentru a putea reveni acolo unde le-a fost locul”.
 
Mircea Lucescu a vorbit şi despre situaţia de FCSB. Gigi Becali nu mai poate susţine de unul singur un club important, iar acest lucru se reflectă în rezultatele echipei: ”O echipă cu tradiţie nu poate să stea, uite-l pe Gigi Becali, nu poate să stea la posibilităţile financiare ale unui singur om. Este imposibil. Gigi a fost foarte bine dar o să vedeţi că, uşor-uşor, şi la Gigi încep dificultăţile. Trebuie neapărat alt mod de organizare. Dinamo dă un exemplu fantastic cu suporterii, e un prim pas pentru a face ceea ce se întâmplă şi la Benfica, şi la Barcelona”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici