Dinu Patriciu a intrat în afacerea pariurilor sportive

Omul de afaceri Dinu Patriciu, considerat cel mai bogat antreprenor român, a început asediul şi pe piaţa pariurilor sportive, o afacere în creştere, deschizând în ultimele săptămâni cel puţin 14 agenţii în Bucureşti şi în alte oraşe, prin intermediul Bet Arena Cafe, potrivit Ziarului Financiar.

167 afișări
Imaginea articolului Dinu Patriciu a intrat în afacerea pariurilor sportive

Dinu Patriciu a intrat în afacerea pariurilor sportive (Imagine: Mediafax Foto)

Miliardarul a început în paralel două afaceri bazate pe spaţii comerciale stradale - Mic.ro Retail şi Bet Arena Cafe - şi închiriază zeci de spaţii pentru a dezvolta aceste businessuri.

"Unde găseşte spaţii mai mari, deschide atât un magazin alimentar Mic.ro, cât şi o agenţie de pariuri", spun surse din piaţa de retail, citate de ZF.

Cu reţeaua de pariuri sportive Patriciu a atacat atât cartierele secundare ale Bucureştiului, precum Berceni, Colentina, Pantelimon sau Militari, cât şi zone centrale precum Victoriei (Nicolae Titulescu) sau Unirii (Corneliu Coposu).

În afara Bucureştiului fostul proprietar al Rompetrol a deschis agenţii de pariuri sportive în Braşov, Turnu Severin, Târgu Mureş, Piteşti, Buzău şi Râmnicu Vâlcea.

Piaţa pariurilor sportive poate fi estimată la peste 100 de milioane de euro pe an, printre marii jucători numărându-se firme precum Stanleybet, Public Bet sau Casa Pariurilor.

Perioada de criză pare a fi o oportunitate pentru operatorii caselor sportive, firme precum Sky Bets Sport, Playsis sau Public Bet deschizând la rândul lor zeci de agenţii în această perioadă.

Omul de afaceri Dinu Patriciu, fostul proprietar al grupului Rompetrol, îşi continuă ofensiva din retail prin reţeaua chioşcurilor alimentare Mic.ro şi investeşte în paralel în reţeaua de pariuri sportive Bet Cafe Arena, cu care a atacat atât Capitala, cât şi alte oraşe din ţară.

În condiţiile în care miliardarul şi oamenii desemnaţi să conducă aceste afaceri refuză să ofere în prezent informaţii, detalii despre procesul de extindere apar din documentele publicate în Monitorul
Oficial, cele două companii înregistrând periodic noi puncte de lucru.

Zonele din sudul şi vestul Capitalei (cartierele Militari - Drumul Taberei - Berceni) atrag cele mai multe investiţii, în ultimele săptămâni în această parte a Bucureştiului fiind deschise cel puţin zece magazine Mic.ro şi patru agenţii sportive Bet Arena Cafe.

Alte investiţii au mai fost realizate în Colentina, Pantelimon sau în zona centrale - bulevardele Corneliu Coposu şi Nicolae Titulescu, unde au fost deschise agenţii de pariuri sportive.

Afacerea cu pariuri se extinde în paralel şi în afara Bucureştiului, şase agenţii fiind deschise în Braşov, Drobeta Turnu-Severin, Târgu-Mureş, Piteşti, Buzău şi Râmnicu Vâlcea.

"Referitor la informaţiile pe care le-aţi solicitat în legătură cu lanţul de magazine Mic.ro, managementul acestei companii va furniza printr-o conferinţă de presă toate informaţiile pe care doriţi a le afla în legătură cu acest subiect. Conferinţa va avea loc probabil la sfârşitul lunii mai - începutul lunii iunie", spun reprezentanţii firmei.

Dinu Patriciu nu a putut fi contactat până la închiderea ediţiei.

Ambele firme - Mic.ro Retail şi Bet Arena Cafe - sunt deţinute de vehiculul Mercadia Holland, înregistrat în Amsterdam, la fel ca o bună parte a afacerilor controlate de Dinu Patriciu.

În cadrul firmei de pariuri sportive o participaţie de 5% este deţinută de către Nicolae Ionescu, fost director de vânzări al grupului Rompetrol, şi administrator în prezent al celor două firme.

Cele două societăţi sunt înregistrate pe strada Mircea Eliade, la aceeaşi adresă cu cea a Fundaţiei Dinu Patriciu, în timp ce activitatea este desfăşurată în clădirea de birouri Cubic Center din Pipera, controlată tot de fostul proprietar al Rompetrol, prin intermediul fondului Black Sea Global Properties.

Procesul de expansiune este coordonat de Mirel Cionac, fostul business development manager al Sensiblu, cea mai mare reţea de farmacii de pe piaţă, cu peste 200 de unităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici