Doi granzi ai Angliei şi Germaniei rămân fideli UEFA, după verdictul asupra Superligii

Manchester United şi Bayern Munchen au declarat că îşi menţin angajamentul de a juca în competiţiile gestionate de UEFA, după verdictul de joi al tribunalului UE, care a declarat că forul de conducere european şi FIFA au încălcat legislaţia UE prin împiedicarea formării unei Superligi.

405 afișări
Imaginea articolului Doi granzi ai Angliei şi Germaniei rămân fideli UEFA, după verdictul asupra Superligii

Doi granzi ai Angliei şi Germaniei rămân fideli UEFA, după verdictul asupra Superligii

United a fost unul dintre cele 12 cluburi implicate în formarea Superligii desprinse în aprilie 2021, dar s-a retras din cauza presiunii fanilor, a guvernelor şi a jucătorilor.

"Poziţia noastră nu s-a schimbat. Rămânem pe deplin angajaţi să participăm la competiţiile UEFA şi să cooperăm pozitiv cu UEFA, Premier League şi cu alte cluburi prin intermediul ECA în ceea ce priveşte dezvoltarea continuă a jocului european", a comunicat clubul, citat de Reuters.

Liverpool, Manchester City, Chelsea, Chelsea, Tottenham Hotspur şi Arsenal au fost celelalte cinci cluburi din Premier League implicate.

La două luni după ce cele şase cluburi englezeşti s-au retras din proiect în 2021, acestea au declarat că vor oferi o sumă combinată de 22 de milioane de lire sterline ca "un gest de bunăvoinţă" pentru a merge spre binele jocului, inclusiv noi investiţii pentru a sprijini fanii, fotbalul juvenil şi programele comunitare.

Premier League a precizat că vor fi penalizate cu 30 de puncte în cazul în care vor încerca o mişcare similară pe viitor şi fiecare dintre ele va fi amendată cu 25 de milioane de lire sterline pentru orice astfel de tentativă de desprindere.

Bayern Munchen a declarat de asemenea că este dedicată în întregime competiţiilor UEFA, afirmând că uşa pentru Superligă "rămâne închisă" pentru campionii germani.

"Bundesliga este fundaţia lui FC Bayern, aşa cum toate ligile naţionale sunt fundaţia celorlalte cluburi de fotbal europene", a declarat directorul executiv al Bayern, Jan Christian Dreesen.

"Prin urmare, este datoria noastră şi convingerea noastră profundă să le consolidăm, nu să le slăbim. Suntem, de asemenea, dedicaţi competiţiilor europene de club sub egida UEFA."

Liga Germană de Fotbal (DFL), care organizează Bundesliga, a declarat că "susţine în mod explicit modelul sportiv european şi respinge competiţiile din afara celor organizate de federaţii şi ligi".

Ligue de Football Professionnel (LFP) din Franţa a declarat la rândul ei că "susţine fără echivoc" competiţiile organizate de UEFA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici