Donadoni: Nu m-am gândit niciodată la demisie

Selecţionerul reprezentativei Italiei, Roberto Donadoni, a declarat, luni, la o zi după ce campioana mondială en-titre a fost eliminată de la Euro-2008, că nu s-a gândit niciodată să demisioneze din funcţie.

15 afișări
Imaginea articolului Donadoni: Nu m-am gândit niciodată la demisie

Donadoni: Nu m-am gândit niciodată la demisie (Imagine: Mediafax/AFP)

"Nu m-am gândit niciodată la demisie. Această idee nu mi-a trecut prin minte. Ar fi stupid să reducem un întreg Campionat European la un penalti ratat, la fel cum ar fi stupid să îl evaluăm şi după un penalti marcat", a declarat Donadoni, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Baden.

Reprezentativa Italiei, fostă adversară a României în grupa C la Euro-2008, a fost eliminată în sferturile competiţiei de Spania, care s-a impus, la penaltiuri, cu scorul de 4-2.

"Nu pot să spun acum dacă ar fi just sau injust ca federaţia să-mi rezilieze contractul", a continuat Donadoni, care înainte de startul Euro-2008 şi-a prelungit până în 2010 contractul cu Federaţia Italiană de Fotbal (FIGC).

La finalul meciului de duminică seară, preşedintele FIGC, Giancarlo Abete, declarase că rămâne de analizat împreună cu Roberto Donadoni dacă el este "omul potrivit pentru un nou ciclu".

Căpitanul reprezentativei Italiei, Fabio Cannavaro, care nu a evoluat la Euro-2008 din cauza unei accidentări suferite chiar înainte de startul turneului, şi-a manifestat susţinerea pentru tehnician: "Donadoni a făcut o treabă foarte bună, deşi i-a fost foarte greu după victoria de la CM-2006".

Selecţionerul Italiei, Roberto Donadoni, a declarat, duminică, la finalul partidei cu Spania, contând pentru sferturile de finală ale Euro-2008, că va aştepta o decizie a Federaţiei Italiene de Fotbal în cazul demiterii sale.

"Normal că o să aştept decizia federaţiei. Se ştiu foarte bine clauzele din contract. Sunt destul de relaxat în ceea ce va decide federaţia, dar nu ştiu încă ce a hotărât. Am trăit fiecare moment, a fost o experienţă constructivă. Am făcut tot ce am putut face. Sunt fericit de modul în care am lucrat şi de cum au evoluat lucrurile. Sunt mândru de ce am obţinut şi nu mă interesează dacă am fi plecat din prima etapă sau din semifinale", a spus Donadoni.

Roberto Donadoni a afirmat că unii jucători i-au transmis, înaintea executării loviturilor de departajare, că nu se simt în stare să execute. "Trebuie să te simţi pregătit să execuţi un penalti. Unii jucători mi-au spus că nu pot executa primii. Nu-i pot obliga să execute. Lista am stabilit-o împreună. Pot să spun că jucătorii au dat totul, sunt mândru de ei, de fotbalul produs. Am pierdut destule trofee la penaltiuri, finala Campionatului European de tineret, finala Cupei Mondiale şi altele. Este o înfrângere importantă, dar cred că băieţii au făcut tot ce au putut", a completat Donadoni.

Roberto Donadoni crede că Spania poate câştiga turneul final. "Ne aşteptam ca Spania să joace bine şi să contraatacăm la fiecare ocazie. Cred că Spania are o echipă bună şi toate calităţile de a merge până la capăt, dar aţi văzut că pot apărea surprize", a subliniat tehnicianul italian.

Reprezentativa Spaniei s-a calificat, duminică, în semifinalele Campionatului European, după ce a învins, cu scorul de 4-2 (0-0), în urma loviturilor de departajare, selecţionata Italiei, campioana mondială en-titre, în sferturile de finală ale competiţiei.

Roberto Donadoni, în vârstă de 44 de ani, a fost numit selecţioner al Italiei în iulie 2006, la scurt timp după ce squadra azzurra câştigase Cupa Mondială şi după plecarea lui Marcello Lippi.

Presa italiană a scris luni, că tocmai Lippi, în vârstă de 60 de ani, ar putea fi înlocuitorul lui Donadoni. Acesta nu a mai antrenat nicio echipă după CM-2006 şi nu a exclus niciodată o posibilă revenire la naţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici