Dopaj confirmat în cazul a două sportive din Republica Moldova excluse din lotul pentru JO

Sportivele din Republica Moldova Marina Marghieva (aruncarea ciocanului) şi Natalia Artîk (aruncarea discului) au fost suspendate ca urmare a unui control antidoping cu rezultat pozitiv, prezenţa unei substanţe interzise fiind confirmată la contraexpertiză.

436 afișări
Imaginea articolului Dopaj confirmat în cazul a două sportive din Republica Moldova excluse din lotul pentru JO

Marina Marghieva (Imagine: Mircea Rosca / MediafaxFoto)

"Contraexpertiza a confirmat prezenţa unei substanţe interzise", a anunţat, luni, Comitetul Olimpic din Republica Moldova, într-un comunicat în care s-a apărat în urma acuzaţiilor că ar fi vrut să ascundă cele două cazuri.

Marghieva, locul 8 la Campionatele Mondiale de atletism din 2011, a ocupat poziţia 37 la JO de la Beijing, în 2008.

Potrivit presei din Republica Moldova, substanţa în cauză este stanozolol, un steroid anabolizant sintetic, derivat al testosteronului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici