Dragomir: Ne-am înţeles cu Ministerul Muncii, campionatul va începe la data stabilită

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, luni, la revenirea în România după o vacanţă cu familia în Antalya, că a ajuns la un acord cu Ministerul Muncii, iar Liga I va începe la data stabilită.

14 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Ne-am înţeles cu Ministerul Muncii, campionatul va începe la data stabilită

Preşedintele LPF Dumitru Dragomir (Imagine: Mediafax Foto)

"Ne-am înţeles cu Ministerul Muncii, pentru că legea este de partea noastră şi era normal că trebuia să ne apere. Acum vin din vacanţă şi nu mai vreau conflicte cu nimeni. Campionatul începe precis",

Dumitru Dragomir anunţase, la 6 iulie, că este decis să nu permită începerea sezonului 2009/2010 dacă ANAF nu va renunţa la ideea creşterii taxelor pentru cluburi. "Dacă nu se va rezolva nimic, nu o să înceapă campionatul. O să le dăm câte o minge celor de la ANAF să joace ei fotbal", declarase Dragomir.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a emis un comunicat, în care preciza că veniturile obţinute de persoanele cu care cluburile de fotbal au încheiat convenţii civile, respectiv sportivii şi personalul tehnic şi administrativ, sunt de natură salarială şi ar fi trebuit să fie impozitate ca atare. Potrivit ANAF, convenţiile cu sportivii arată că aceştia nu derulează o activitate întâmplătoare, conjuncturală, care să poată fi considerată independentă, o condiţie pentru încheierea unui parteneriat de acest fel.

Dragomir a mai precizat, luni, că avea nevoie de această vacanţă, pentru a fi "pregătit" pentru o nouă ediţie de campionat: "Aveam nevoie de vacanţa asta. Acum sunt pregătit pentru că peste câteva zile începe singur noul campionat, pe care îl văd într-un soare arzător, dar jucându-se în nocturnă, pentru că mai avem doar două stadioane fără nocturnă, iar majoritatea meciurilor se vor juca seara.

Preşedintele LPF a adăugat că nu l-a interesat fotbalul în această vacanţă în Turcia, nici rezultatul pe care le-a obţinut Steaua în turul II al Ligii Europa. "N-am văzut decât rechini şi balene în perioada asta, nu ce a făcut Steaua, nu m-a interesat fotbalul. Cu cine a căzut, cu Motherwell ? Cine este asta? Hai să mergem că avem treabă", a completat Dragomir.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici