Dubla lui Messi aduce Argentinei victoria cu 2-0 în faţa Peru

Lionel Messi a devenit marţi noaptea cel mai bun marcator din toate timpurile în calificările pentru Cupa Mondială din America de Sud, după ce a marcat ambele goluri în victoria Argentinei cu 2-0 în faţa Peru, la Lima.

406 afișări
Imaginea articolului Dubla lui Messi aduce Argentinei victoria cu 2-0 în faţa Peru

Dubla lui Messi aduce Argentinei victoria cu 2-0 în faţa Peru

Messi, care a fost inclus în echipă deşi a fost ţinut pe banca de rezerve în ultimele săptămâni din cauza unei probleme musculare, a intrat ca rezervă în victoria de joi cu 1-0 în faţa Paraguayului, dar a fost pe teren încă de la începutul meciului de la Lima.

Jucătorul în vârstă de 36 de ani i-a adus pe campionii mondiali în avantaj în minutul 32 cu un şut superb, după o pasă de la Nicolas Gonzalez, şi a făcut 2-0 10 minute mai târziu cu o finalizare în forţă din pasa lui Enzo Fernandez.

Messi, căruia i s-a refuzat un hat-trick în a doua repriză, când i s-a anulat un gol pentru offside în urma unei revizuiri VAR, a devenit cel mai bun marcator al CONMEBOL în calificările pentru Cupa Mondială, dubla sa ducând numărul de goluri la 31, desprinzându-se astfel de uruguaianul Luis Suarez.

"Această echipă este incredibilă, de fiecare dată când joacă este foarte aproape de a fi cea mai bună din istorie", a spus Messi, citat de Reuters.

"La nivel de joc cred că am crescut. După ce am câştigat Cupa Mondială, suntem încrezători, foarte liberi, mai uniţi şi mai fermi. Să sperăm că vom continua să creştem", a adăugat el.

Selecţionerul Lionel Scaloni a declarat că jucătorii argentinieni sunt pe aceeaşi lungime de undă cu Messi, care intenţionează să se retragă înainte de Cupa Mondială din 2026.

"Echipa îl înţelege pe Messi de mult timp, este în avantajul lui şi se simte bine", a adăugat el. "Sper să joace cât de mult poate, pentru că toată lumea este fericită să-l vadă pe teren".

În alte meciuri de calificare de marţi, Uruguay a învins Brazilia cu 2-0, Neymar fiind nevoit să părăsească terenul după ce a suferit ceea ce părea a fi o accidentare gravă la genunchi.

Venezuela a trecut de Chile cu 3-0, Paraguay a învins Bolivia cu 1-0, iar Ecuador a remizat 0-0 cu Columbia.

Argentina, care rămâne în fruntea clasamentului CONMEBOL, va găzdui Uruguayul pe 16 noiembrie, înainte de a înfrunta Brazilia cinci zile mai târziu.

Peru înfruntă Bolivia şi Venezuela în următoarea rundă de calificări.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici