Echipa feminină de gimnastică a României păstrează şanse de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris

Echipa feminină de gimnastică a României are şanse să se califice la Jocurile Olimpice de la Paris, după evoluţia de luni de la Campionatul Mondial de la Antwerp.

675 afișări
Imaginea articolului Echipa feminină de gimnastică a României păstrează şanse de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris

Sursa foto: Facebook / Federaţia Română de Gimnastică

La Campionatele Mondiale de Gimnastică de la Antwerp, după subdiviziunea a 3-a, România, cu Ana Barbosu, Sabrina Voinea, Amalia Ghigoarţă, Andreea Preda şi Lilia Cosman - a adunat 157.795 puncte şi a fost a 5-a după SUA, Marea Britanie, Italia şi Olanda.

Fetele antrenate de Patrick Kiens, Camelia Voinea, Corina Moroşan, Jones Daymon şi Florin Cotuţiu aşteaptă finalul competiţiei pentru confirmarea calificării.

Gimnastele române vor afla rezultatul final după următoarelor 6 subdiviziuni.

Ana Maria Bărbosu este a 11-a în clasamentul individual intermediar cu 52.932 puncte, iar Sabrina Maneca Voinea cu 13.666 este a 5-a la sol şi a 6-a la bârnă după 4 subdiviziuni.

Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea, Amalia Ghigoarţă şi Andreea Preda fac parte din programul „Ţară, ţară vrem campioane!”, coordonat de Mariana Bitang şi Octavian Bellu.

Un loc între primele 12 le asigură prezenţa la Jocurile Olimpice de anul viitor de la Paris.

Nadia Comăneci a fost alături de sportivele din România, sărbătorind alături de acestea prezenţa la cea de-a 52-a ediţie a Campionatului Mondial de Gimnastică Artistică FIG 2023.

Echipa masculină a ratat calificarea la Paris 2024, în schimb gimnastul Andrei Munteanu a reuşit să obţină calificarea.

El a obţinut biletele pentru Paris pe baza criteriului FIG prin care primii 8 sportivi din clasamentul individual care nu sunt calificaţi cu echipa vor concura anul viitor la Jocurile Olimpice.

Andrei s-a clasat pe locul 30 în întrecerea individuală cu 80.665 puncte şi va participa pentru a doua oară la Jocurile Olimpice după Rio 2016.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici