Echipele româneşti pot pierde la "masa verde" în cupele europene din cauza pandemiei. Explicaţia

  • CFR Cluj, Universitatea Craiova şi FCSB vor reprezenta România în următorul sezon al cupelor europene
  • UEFA a transmis clar României că trebuie să anunţe reprezentantele până în data de 3 august
  • Echipele româneşti ar putea să nu poată juca partidele din cupele europene din cauza pandemiei
617 afișări
Imaginea articolului Echipele româneşti pot pierde la "masa verde" în cupele europene din cauza pandemiei. Explicaţia

Echipele româneşti pot pierde la "masa verde" în cupele europene din cauza pandemiei

Numărul cazurilor de coronavirus din România a crescut enorm în ultima luna iar fotbalul este puternic afectat. La Dinamo şi CFR Cluj sunt adevărat focare cu câte 20 de cazuri pozitive iar cele două cluburi au mari dificultăţi în a încheia sezonul. Dacă pentru play-out se poate prelungi data de finalizare, CFR Cluj va trebui să joace cele 3 meciuri rămase sau le va pierde cu 0-3. O altă variantă vehiculată este "îngheţarea" sezonului. Un lucru este cert: UEFA a transmis că până pe 3 august trebuie anunţate cele 4 reprezentante ale României în cupele europene iar această dată nu va fi schimbată.
 
FCSB va participa în Europa League graţie victoriei din finala Cupei României, în timp ce Craiova şi CFR Cluj sunt sigure de primele 2 poziţii. Astra nu poate participa în cupele europene, astfel că FC Botoşani are şanse mari să reprezinte şi ea România. Însă toate cele 4 cluburi se pot trezi în situaţia în care nu vor putea să dispute partidele din cupele europene. Din cauza numărului mari de cazuri de coronavirus din ţara noastră, mai multe ţări au impus restricţii pentru cetăţenii veniţi din România, fie că este vorba de izolare sau carantină. În cel mai bun caz, prezentarea unui test negativ de Covid-19. Aceste restricţii de călătorie ar face imposibilă disputarea partidelor şi ar duce la o victorie la "masa verde".
 
În prezent, Norvegia, Finlanda şi Malta nu permite accesul cetăţenilor români, iar Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia şi Slovacia impun fie izolare, fie carantină. România nu este singura ţară afectată. Rusia, Ucraina, Portugalia, Spania, Turcia sau Israel au şi ele parte de restricţii de la alte ţări europene astfel că UEFA are o misiune extrem de dificilă pentru a organiza tururile preliminare din cupele europene. Soluţia ar fi un protocol acceptat de toate guvernele europene astfel încât cluburile de fotbal să fie exceptate de la restricţii cât timp pot prezenta teste negative de Covid-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici