Ekaterini Thanou cere dreptate în dosarul său de la JO din 2004

Atleta elenă Ekaterini Thanou, acuzată, alături de colegul său Konstantinos Kenteris, că a folosit un accident de motocicletă drept pretext pentru a evita un test antidoping înaintea Jocurilor Olimpice de la Atena (2004), şi-a menţinut ipoteza respectivă, luni, în faţa justiţiei, informează AFP.

7 afișări

"Cer dreptate", a spus atleta în vârstă de 36 de ani, în faţa Tribunalului din Atena, care o judecă pentru sperjur.

Medaliata cu argint în proba de 100 metri la JO de la Sydney (2000) a povestit în faţa justiţiei că ea şi Kenteris (37 de ani) au plecat de la antrenorul lor, Christos Tzekos (judecat pentru comerţ cu produse interzise), cu motocicleta, spre Satul Olimpic, fără a purta căşti de protecţie. În urma unei căzături suferite, şoferul unui automobil i-a condus la un spital, deoarece Kenteris (campion olimpic la 200 metri, în 2000), reclama dureri de cap.

Tribunalul, care a deschis dosarul respectiv în ianuarie 2011, după patru ani de amânare sub diverse motive procedurale, a solicitat prezenţa celor doi la proces, dar a acceptat reprezentarea lui Kenteris prin avocat, atletul fiind reţinut în SUA de probleme familiale.

La rândul său, Tzekos a declarat, în faţa Tribunalului, că el, Thanou şi Kenteris sunt victimele unui complot care a vizat eliminarea atleţilor greci din competiţie. În urma absenţei de la controlul antidoping, Thanou şi Kenteris au fost suspendaţi.

Audierile vor fi reluate la 5 aprilie, cu rechizitoriul procurorului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici