Emil Săndoi: Avem prea puţine meciuri amicale pentru pregătirea partidelor oficiale

Selecţionerul echipei de tineret, Emil Săndoi, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că reprezentativa pe care o conduce are prea puţine partide de amicale înaintea meciurilor cu Rusia şi Moldova, contând pentru preliminariile Campionatului European din 2011.

14 afișări
Imaginea articolului Emil Săndoi: Avem prea puţine meciuri amicale pentru pregătirea partidelor oficiale

Emil Săndoi: Avem prea puţine meciuri amicale pentru pregătirea partidelor oficiale (Imagine: Mediafax Foto)

"Având în vedere că avem destul de puţine meciuri amicale până la partidele oficiale pe care le vom avea cu Moldova şi Rusia, în august şi septembrie, este foarte important fiecare joc pentru noi şi ne interesează să avem o evoluţie bună. Suntem în discuţii pentru un meci amical cu Serbia până la finalul campionatului şi încă unul imediat după încheierea campionatului. Sunt câteva luni în care nu ne vom întâlnii cu jucătorii şi doar îi vom monitoriza în meciurile de campionat", a spus Săndoi.

Emil Săndoi s-a arătat nemulţumit de faptul că nu are soluţii pentru postul de fundaş stânga. "Faţă de generaţia trecută, când pe postul de fundaş stânga aveam jucători precum Sepsi, Latovlevici sau Filip şi nu aveam decât un atacant, pe Bogdan Stancu, la această generaţie avem mai puţini jucători de profil defensiv şi mai mulţi de profil ofensiv. Pe postul de fundaş stânga îl avem doar pe Silviu Ilie", a completat Săndoi.

Referitor la partida amicală contra reprezentativei similare a Israelului, Săndoi a afirmat: "Este un joc important, un adversar bun, sunt în cărţile calificării. O echipă bună într-un cuvânt. Aştept o evoluţie bună din partea jucătorilor noştri şi un rezultat bun".

Selecţionerul echipei de tineret speră ca atacantul Rapidului, Alexandru Ioniţă, să se pregătească la fel de bine ca şi până în prezent, pentru a confirma că transferul la FC Koln nu a fost întâmplător. "Sper să nu fie cu gândul la Koln, pentru că deocamdată nici nu a făcut pasul respectiv. E un jucător tânăr care acum câteva luni juca în Liga a III-a. El nu trebuie să uite că cariera lui de jucător profesionist abia acum începe, este o speranţă şi trebuie să confirme. Responsabilitatea e pe umerii lui acum. A făcut o partidă modestă în prima etapă a returului şi deja aşteptările fiind mult mai mari în urma transferului în Bundesliga, deja au început criticile. Trebuie să fie conştient, să se pregătească în continuare, să joace pentru Rapid la capacitate maximă ca un fotbalist care se respectă", a adăugat Săndoi.

Emil Săndoi consideră că o eventuală calificare la turneul final al Campionatului European de tineret este foarte importantă pentru viitorul fotbalului românesc. "Am avut o înţelegere cu Răzvan Lucescu ca atâta timp cât echipa naţională de tineret este în cărţile calificării, jucătorii să rămână la tineret. Este foarte important pentru fiecare jucător în parte şi pentru viitorul fotbalului românesc", a subliniat Săndoi.

Mijlocaşul Gabriel Torje speră într-o calificare la CE-2011. "Va fi un meci greu şi trebuie să ne montăm chiar dacă este un meci amical. Contează orice meci şi orice prezenţă la echipa naţională de tineret. Chiar dacă va fi o perioadă lungă în care nu vom avea meciuri, trebuie să ne gândim o secundă şi la ce urmează în toamnă, pentru că am muncit un an foarte bine şi trebuie să continuăm aşa în următoarele trei meciuri", a spus Torje.

Fundaşul Paul Papp este de părere că meciul amical împotriva Israelului este un bun test înaintea meciurilor din toamnă contra Moldovei şi Rusiei. "Cu ocazia acestui meci începem să pregătim meciurile cu Rusia şi Moldova. Deja am început să ne gândim la ele, sperăm să fim cât mai pregătiţi la ora meciurilor din toamnă", a conchis Papp.

Partida amicală Israel - România se va disputa, miercuri, cu începere de la ora 18.00, la Tel Aviv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici