Emma Răducanu e în optimile de finală la US Open, după ce a eliminat 3 jucătoare mai bine clasate

Jucătoarea britanică, de origine română, Emma Răducanu (150 WTA), a furnizat o nouă surpriză la US Open, unde a reuşit să se califice în turul 4 al competiţiei, după ce a învins-o drastic pe jucătoarea spaniolă Sara Sorribes Tormo, numărul 41 WTA.

1656 afișări
Imaginea articolului Emma Răducanu e în optimile de finală la US Open, după ce a eliminat 3 jucătoare mai bine clasate

Sursa foto: profimedia

Emma Răducanu a făcut un meci fără istoric în faţa spaniolei, căreia i-a cedat un singur game, într-un meci încheiat cu scorul 6-0, 6-1 şi care a durat totuşi o oră şi 12 de minute.

Sara Sorribes Tormo a câştigat singurul game la finalul partidei, când a reuşit să salveze prima minge de meci pe care şi-o procurase britanica.

Emma Răducanu a ajuns pe tabloul principal de la Flushing Meadows venind din calificări, unde a câştigat 3 meciuri fără să cedeze nici un set. În drumul spre optimile de finală, Răducanu a mai trecut de numărul 128 WTA, Stefanie Voegele, şi de numărul 49 mondial, Shuai Zhang, tot fără să cedeze nici un set, pierzând doar 11 game-uri.

Victoria în faţa Sarei Sorribes Tormo este cea mai importantă în cariera britanicei de doar 18 ani, din punct de vedere al diferenţei din clasament, fiind prima dată când aceasta învinge o jucătoare clasată mai bine decât ea cu 109 locuri. Recordul precedent îl stabilise cu un meci în urmă, când a învins-o pe Shuai Zhang.

Ea o va înfrunta luni pe Ashleigh Barty, dacă numărul unu mondial australian o va învinge pe Shelby Rogers.

După ce a debutat pe scena Grand Slamurilor cu un parcurs până în 16-imile de finală la Wimbledon, unde a primit un wildcard, Răducanu a egalat această performanţă la New York.

"Am jucat foarte bine şi ştiu că Sara este o adversară dificilă, aşa că a trebuit să fiu la înălţime şi am muncit din greu", a declarat Răducanu la interviul de pe teren, de după meci. "Sunt fericită că m-am menţinut şi am rămas constantă".

Maniera în care adolescenta britanică a obţinut victoria a fost greu de anticipat, copleşind o adversară care a ajuns la cea mai bună clasare a carierei după ce a câştigat 29 de meciuri din circuit în acest an.

Puterea şi precizia lui Răducanu i-au adus britanicei 23 de lovituri câştigătoare şi un serviciu solid pe tot parcursul meciului.

"A trebuit să lovesc prin ea şi să lovesc în colţuri", a mai declarat Răducanu, care a făcut doar 16 erori neforţate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici