Etiopianul Tamirat Tola câştigă maratonul de la New York. Hellen Obiri câştigă cursa feminină

Etiopianul Tamirat Tola a zdrobit concurenţa şi a câştigat duminică Maratonul oraşului New York într-un timp record al traseului de două ore, patru minute şi 58 de secunde, în timp ce kenyanca Hellen Obiri a câştigat cursa feminină în 2:27:23.

107 afișări
Imaginea articolului Etiopianul Tamirat Tola câştigă maratonul de la New York. Hellen Obiri câştigă cursa feminină

Etiopianul Tamirat Tola câştigă maratonul de la New York. Hellen Obiri câştigă cursa feminină

Campionul mondial din 2022 şi-a arătat repede intenţiile şi a reuşit pas cu pas să îşi construiască un avans de aproape două minute până la kilometrul 40. Kenyanul Albert Korir a terminat al doilea în 2:06:57, în timp ce etiopianul Shura Kitata a fost al treilea în 2:07:11.

Concurând în condiţii ideale, Tola a depăşit dezamăgirea celor două clasări anterioare pe locul patru la New York, revendicând primul său titlu într-un maraton major, după ce a ocupat locul trei la Londra, la începutul acestui an.

Hellen Obiri a a avut un finish foarte bun în cursa feminină pentru a o depăşi pe etiopianca Letesenbet Gidey, care a trecut linia de sosire cu aproximativ şase secunde mai lent, în timp ce câştigătoarea de anul trecut, kenyanca Sharon Lokedi, a terminat pe locul trei în 2:27:33.

Plutonul feminin, plin de vedete, a pornit într-un ritm surprinzător de lent, în timp ce un grup aglomerat de fruntaşe s-a menţinut unit până la kilometrul 30.

Ritmul s-a accelerat considerabil cu mai puţin de 8 kilometri înainte de final, iar potenţialele clasate pe podium au fost pe cont propriu pentru un sprint în trei pe ultimii 800 de metri.

Cursa a încununat un an de succes pentru World Marathon Majors, în care au fost doborâte atât recordul masculin, cât şi cel feminin.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici