Farul Constanţa întoarce partida cu FCSB în prelungiri şi revine pe primul loc în Superligă

Derby-ul etapei a 23-a a Superligii la fotbal masculin a fost câştigat de Farul Constanţa, care a învins în deplasare pe FCSB, scor 2-3 (0-0), „marinarii” marcând cele două goluri care le-au adus victoria în minutele suplimentare de joc.

1142 afișări
Imaginea articolului Farul Constanţa întoarce partida cu FCSB în prelungiri şi revine pe primul loc în Superligă

Prima repriză a oferit un spectacol agreabil, cele două echipe furnizând faze de poartă din primele minute de joc, când Octavian Popescu şi Denis Alibec au şutat pe lângă poartă. FCSB a fost mai mult prezentă în careul advers, având şi principalele ocazii de a deschide scorul, Compagno, de două ori, şi Edujuma, de trei ori, nevalorificând situaţiile create.

Farul a replicat prin şutul în bară al lui Louis Munteanu, din minutul 35.

Repriza secundă a fost mult mai productivă din punct de vedere al reuşitelor. FCSB a marcat primul gol la doar 2 minute după reluare, prin Cordea, care a plasat frumos mingea la colţul lung, după o incursiune de efect a lui Florinel Coman, intrat la pauză.

Peste nici 10 minute (min. 56), Denis Alibec l-a învins pe Târnovanu din lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri central, pentru 1-1 şi pentru cea de a zecea reuşită din această ediţie de campionat.

În replică, FCSB a preluat din nou conducerea, peste doar trei minute, Compagno transformând un penalty, echivalent cu a 14-lea său gol, cu care se situează în fruntea clasamentului golgheterilor din Superligă 92-1, min. 59).

Farul Constanţa a răsturnat rezultatul în minutele suplimentare de joc, nu înainte ca cei de la FCSB să fi avut un gol anulat pentru poziţie de offside, dar şi de rămâne în 10 jucători (min. 90), după ce Dawa l-a faultat pe Alibec din poziţie de ultim apărător.

Golul egalizator a fost obţinut în minutul 90+5, după o lovitură liberă din flancul stâng, când după o situaţie confuză şi o respingere a lui Târnovanu, Omrani a încercat să degajeze mingea de pe linia porţii, reuşind doar să o introducă în propria poartă.

Elevii lui Gheorghe Hagi au obţinut victoria 2 minute mai târziu, când după o serie de greşeli defensive ale celor de la FCSB, mingea a ajuns la Borza, care a şutat imparabil din careu, la colţul lung.

Farul Constanţa revine pentru moment pe prima poziţie a clasamentului, cu 48 de puncte, dar cu un meci mai mult jucat decât CFR Cluj, care are 47 şi întâlneşte luni în deplasare pe FC Voluntari.

FCSB rămâne cu 41 de puncte pe locul 4, după Rapid Bucureşti, care are 42 şi la egalitate de puncte cu Universitatea Craiova.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici