FC Timişoara ar putea fi cumparată de autorităţile locale şi judeţene

Consiliul Local Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş şi Universitatea Politehnica intenţionează să preia toate acţiunile clubului de fotbal FC Timişoara (Liga a II-a).

243 afișări
Imaginea articolului FC Timişoara ar putea fi cumparată de autorităţile locale şi judeţene

FC Timişoara ar putea fi cumparată de autorităţile locale şi judeţene (Imagine: Shutterstock)

Preşedintele CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc a declarat, miercuri, că administraţia locală şi judeţeană intenţionează să preia clubul de fotbal FC Timişoara. "Am decis să preluăm sută la sută din acţiunile clubului Poli (n.r. - FC Timişoara). Nu discutăm deocamdată de bani, discutăm de intenţia de a prelua clubul. Urmează negocierile", a declarat corespondentului MEDIAFAX, preşedintele CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc (PDL), după întâlnirea avută, miercuri, cu viceprimarul Adrian Orza (PNŢCD), cu preşedintele PSD Timiş, Titu Bojin, şi cu preşedintele Senatului Universităţii Politehnica Timişoara, Nicolae Robu (PNL).

Liderii locali şi judeţeni urmează să stabilească calendarul preluării clubului, după o verificare în prealabil a modului de licenţiere a clubului. "Următorul pas va fi să verificăm la nivel naţional modalitatea de preluare a clubului şi să vedem exact modul de licenţiere a clubului pentru a nu mai avea probleme în viitor", a declarat Constantin Ostaficiuc.

Preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, salută decizia autorităţilor locale. "Sincer, îi felicit. În sfârşit au înţeles ce potenţial are acest club la care noi muncim de şapte ani. Primul pas pe care trebuie să-l facă este dosarul de licenţiere, care nu costă foarte mult", a declarat, pentru MEDIAFAX, Marian Iancu.

În iulie 2011, el declara că preţul pentru cedarea pachetului majoritar de acţiuni ale clubului de fotbal se ridică la 23 de milioane de euro. Declaraţia a venit imediat după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a anunţat că FC Timişoara, Gloria Bistriţa şi FC Bihor nu vor evolua în sezonul următor al Ligii 1.

Preluarea clubului presupune un vot în CL Timişoara, respectiv CJ Timiş. La sfârşitul anului 2011, CJ Timiş a solicitat KPMG să efectueze un audit la FC Timişoara, în vederea unui parteneriat între club şi autorităţile locale. Datoriile clubului de fotbal se ridică, potivit rezultatelor auditului financiar, la şapte milioane de euro, dintre care două milioane de euro datorii către acţionari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici