Federaţia Europeană de Handbal a anunţat primele zece candidaturi, printre care nu se află şi cea a României

Federaţia Europeană de Handbal a anunţat, marţi, primele zece candidaturi acceptate pentru organizarea turneului final al Campionatului European feminin din 2012, după ce Olanda a renunţat, printre care nu se află însă şi cea a României.

275 afișări
Imaginea articolului Federaţia Europeană de Handbal a anunţat primele zece candidaturi, printre care nu se află şi cea a României

Federaţia Europeană de Handbal a anunţat primele zece candidaturi, printre care nu se află şi cea a României (Imagine: Remus Badea/Arhiva Mediafax Foto)

EHF a precizat în comunicatul de marţi că, după forfaitul Olandei din ziua precedentă, a contactat "câteva federaţii naţionale cu experienţă în organizarea unui turneu final, în timp ce altele şi-au arătat singure disponibilitatea".

Astfel, zece naţiuni sunt interesate să organizeze turneul final, după cum urmează: Croaţia, Danemarca, Macedonia, Islanda, Norvegia, Polonia, Rusia, Serbia, Slovacia şi Suedia. "EHF aşteaptă însă, după semnalări în mass-media, şi alte candidaturi, considerate viabile pentru organizarea unui eveniment internaţional major", se mai arată în comunicatul forului european. În această situaţie s-ar putea afla candidatura României.

Marţi, la orele prânzului, preşedintele FR Handbal, Cristian Gaţu a anunţat că a depus şi candidatura României, însă aceasta nu este nominalizată printre cele zece anunţate de EHF în cursul serii. "Acum vom începe precedura selecţionării noii gazde sau a noilor gazde şi sperăm să putem face anunţul în următoarele două săptămâni", a declarat secretarul general al EHF, Michael Wiederer.

În preliminariile CE din 2012, România a încheiat pe primul loc în grupa a 2-a. Cele 14 echipe calificate din preliminarii sunt: Germania şi Ungaria (grupa 1), România şi Serbia (2), Muntenegru şi Rusia (3), Franţa şi Macedonia (4), Suedia şi Cehia (5), Croaţia şi Danemarca (6), Ucraina şi Spania (7). Acestora li se alătură Norvegia, calificată direct în calitate de deţinătoare a trofeului, iar a 16-a participantă va fi echipa viitoarei ţări gazdă a turneului final.

Tragerea la sorţi a grupelor, programată iniţial miercuri, la Rotterdam, a fost şi ea anulată, urmând a fi stabilită una nouă, după aflarea gazdei turneului final.

Preşedintele FR Handbal, Cristian Gaţu, nu a putut fi contactat până la ora transmiterii acestei ştiri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici