Federaţia Germană de Fotbal cere o analiză pentru eşecul de la Cupa Mondială, cu Euro 2024 în vizor

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) va lansa săptămâna viitoare o rundă de discuţii pentru a identifica motivele celui de-al doilea eşec consecutiv la Cupa Mondială, după ce echipa a fost eliminată din nou joi seară în faza grupelor.

244 afișări
Imaginea articolului Federaţia Germană de Fotbal cere o analiză pentru eşecul de la Cupa Mondială, cu Euro 2024 în vizor

Federaţia Germană de Fotbal cere o analiză pentru eşecul de la Cupa Mondială, cu Euro 2024 în vizor

Germania, cvadruplă campioană mondială - care va găzdui Campionatul European din 2024 - a fost eliminată de la Cupa Mondială, în ciuda victoriei cu 4-2 în faţa Costa Ricăi în ultimul meci din Grupa E, părăsind competiţia în faza grupelor pentru al doilea turneu consecutiv.

Germanii au sosit în Qatar hotărâţi să îşi restabilească reputaţia pătată după eliminarea şocantă din faza grupelor din 2018. În schimb, au terminat pe locul trei în clasament, la egalitate de patru puncte cu Spania, dar cu un golaveraj mai slab, şi se întorc acasă mai devreme pentru a se confrunta cu criticile propriilor suporteri.

"Vă puteţi imagina că astăzi există o dezamăgire profundă", a declarat preşedintele DFB, Bernd Neuendorf, reporterilor, citat de Reuters, vineri pe aeroportul din Doha, în timp ce echipa se pregătea să se întoarcă acasă.

"Această eliminare este extrem de dureroasă. Dar trebuie să privim înainte şi, prin urmare, vom conduce un proces privind modul în care vom aborda această problemă."

Germania va găzdui Euro 2024 şi, după eliminarea şocantă de la Cupa Mondială, aşteptările - şi presiunea - tocmai s-a multiplicat.

Neuendorf a declarat că săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire cu antrenorul echipei naţionale Hansi Flick, cu managerul echipei, Oliver Bierhoff, şi cu directorul executiv al Ligii Germane de Fotbal (DFL), Hans-Joachim Watzke, pentru a discuta despre eşecurile din ultima perioadă.

"Aşteptarea este ca conducera sportivă să aibă o analiză sportivă a acestui turneu şi să dezvolte, de asemenea, o perspectivă pentru viitor şi pentru Euro 2024, care va avea loc pe teren propriu", a spus Neuendorf.

"Această analiză trebuie să includă şi evoluţia echipei naţionale din 2018 încoace. Aceasta este cererea şi pretenţia pe care o avem. Apoi vom avea mai multe discuţii".

Germanii au suferit o eliminare similară în primul tur la Cupa Mondială din 2018 din Rusia, cea mai timpurie eliminare din ultimii 80 de ani la acea vreme, dar echipa, cândva puternică la acest turneu, nu mai reuşise niciodată până acum să nu câştige niciunul dintre primele două meciuri din grupă, ca în Qatar.

"Sunt un susţinător puternic al unor procese clare şi mă aştept să purtăm aceste discuţii cu respect şi în privat. Facem primul pas înainte de al doilea pas", a declarat Neuendorf.

Neuendorf, Flick şi Bierhoff se vor întoarce în Germania într-o atmosferă de nemulţumire a fanilor şi a presei, din cauza parcursului lor dezamăgitor, care a inclus o înfrângere în faţa Japoniei în meciul de deschidere, o remiză 1-1 cu Spania şi o victorie cu Costa Rica, care a venit prea târziu pentru a evita eliminarea în faţa Spaniei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici