Ferrari ameninţă că se retrage din Formula 1 în 2010

Echipa Ferrari a dat publicităţii, marţi, un comunicat, în care precizează că nu va mai concura în Campionatul Mondial de Formula 1 în 2010, dacă regulamentul stabilit de Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) nu va fi schimbat.

14 afișări
Imaginea articolului Ferrari ameninţă că se retrage din Formula 1 în 2010

Ferrari ameninţă că se retrage din Formula 1 în 2010 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă regulile stabilite pentru 2010 nu se vor schimba, Ferrari îşi va retrage monoposturile din Campionatul Mondial de Formula 1", se arată în comunicatul citat.

Această ameninţare a fost formulată la finalul unei reuniuni ce a avut loc la Maranello, cu principalii conducători ai echipei, în frunte cu preşedintele Luca di Montezemolo, după cea organizată de Toyota, echipă ce a anunţat, sâmbătă, că se va retrage din CM dacă regulamentul nu va fi schimbat.

La sfârşitul lunii aprilie, FIA a anunţat noul regulament pentru 2010, care oferă echipelor libertate din punct de vedere tehnologic (eleroane faţă şi spate ajustabile, turaţia motoarelor nelimitată) cu condiţia să aibă un buget limitat la 40 milioane de lire sterline (45 milioane de euro) pe an.

Echipele care nu vor respecta această regulă, vor putea să continue cu cheltuielile actuale, însă vor avea reguli mult mai restrictive din punct de vedere tehnologic.

Şi alte echipe, printre care Red Bull Racing, s-au arătat nemulţumite de introducerea acestui regulament şi ameninţă cu retragerea din Formula 1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici