Ferrari anunţă restructurări la nivelul echipei tehnice

Echipa Ferrari, care a avut un debut de sezon dezamăgitor în Formula 1, a anunţat, marţi, cu cinci zile înaintea Marelui Premiu al Principatului Monaco, că va restructura conducerea tehnică.

187 afișări
Imaginea articolului Ferrari anunţă restructurări la nivelul echipei tehnice

Ferrari anunţă restructurări la nivelul echipei tehnice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Începând de marţi, Aldo Costa va renunţa la funcţia de director tehnic pentru a-şi asuma alte responsabilităţi în interiorul echipei. Începând din acest moment, activităţile tehnice vor fi repartizate în trei departamente: de şasiuri se va ocupa Pat Fry, de producţie va răspunde Corrado Lanzone, iar Luca Marmorini se va ocupa în continuare de motoare şi de partea electrică. Cei trei vor fi subordonaţi directorului echipei, Stefano Domenicali", se arată într-un comunicat al echipei Ferrari.

După un final de sezon 2010 catastrofal, când Fernando Alonso a pierdut titlul în ultima cursă din cauza unei erori de strategie, Ferrari a abordat noul sezon cu ambiţie. Însă monopostul F150 Italia (2011) nu se ridică încă la nivelul celor de la McLaren, fiind depăşit cu mult şi de Red Bull, care domină începutul de sezon.

După cinci curse, Fernando Alonso, locul 5, are 51 de puncte în clasamentul piloţilor, cu 67 de puncte mai puţin decât liderul Sebastian Vettel (118 puncte), în timp ce echipa Red Bull ocupă primul loc în clasamentul constructorilor, cu 185 de puncte, faţă de cele 75 ale echipei Ferrari (locul 3).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici