Fidel Castro vrea să le interzică pugiliştilor cubanezi participarea la CM şi la JO-2008

Preşedintele Cubei, Fidel Castro, se gândeşte să le interzică pugiliştilor cubanezi să participe la Campionatele Mondiale de la Chicago, din luna octombrie şi chiar şi la Jocurile Olimpice de la Beijing, pentru a evita ca sportivii să ceară azil politic în alte ţări, informează Bild.

2 afișări
Imaginea articolului Fidel Castro vrea să le interzică pugiliştilor cubanezi participarea la CM şi la JO-2008

Fidel Castro vrea să le interzică pugiliştilor cubanezi participarea la CM şi la JO-2008

"Mafia din Occident aşteaptă carne proaspătă, dar noi nu le-o vom livra chiar la uşa casei", a scris Castro în ziarul de partid Granma.

Cazurile sportivilor cubanezi care rămân în alte ţări, după ce îşi părăsesc delegaţiile în timpul unor competiţii, sunt frecvente. În decembrie 2006, trei pugilişti au fugit din cantonament în timpul unui turneu în Venezuela. Cel mai recent caz este cel al pugiliştilor Erislandy Lara, în vârstă de 24 de ani, şi Guillermo Rigondeaux, de 25 de ani, care au părăsit delegaţia ţării lor în luna iulie, în timpul Jocurilor Panamericane de la Rio de Janeiro. Poliţia militară braziliană i-a găsit pe cei doi pugilişti cubanezi, săptămâna trecută, în oraşul Cabo Frio, la 120 km de Rio de Janeiro. Ei nu aveau acte şi şi-au exprimat dorinţa de a se întoarce acasă, autorităţile braziliene expulzându-i în Cuba.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici