Finalul unei cariere legendare. Roger Federer îşi anunţă retragerea din tenis

Roger Federer, câştigătorul a 20 de turnee majore, a cărui măiestrie a definit o eră a tenisului, şi-a anunţat joi retragerea.

775 afișări
Imaginea articolului Finalul unei cariere legendare. Roger Federer îşi anunţă retragerea din tenis

"Am 41 de ani, am jucat mai mult de 1.500 de meciuri în 24 de ani, iar tenisul m-a tratat cu mai multă generozitate decât aş fi visat vreodată", a declarat Federer într-o înregistrare video pe reţelele de socializare, "iar acum trebuie să recunosc că este momentul să pun capăt carierei mele competiţionale".

Pentru o mare parte din această carieră, Federer părea că va deveni liderul tuturor timpurilor în ceea ce priveşte titlurile de Grand Slam la masculin. El l-a depăşit pe idolul său Pete Sampras cu al 15-lea său campionat major în 2009 şi a rămas în fruntea listei până în 2022, potrivit Wall Street Journal

Pe măsură ce Federer s-a luptat cu accidentările în ultimii ani. Nadal l-a depăşit la Australian Open din acest an şi se află acum pe primul loc, cu 22 de titluri majore, după ce a câştigat şi Roland-Garros în acest an. Djokovic îl devansează şi el pe Federer, cu 21, în urma victoriei obţinute anul acesta la Wimbledon.

Federer, care îşi va lua rămas bun la Laver Cup de la Londra, săptămâna viitoare, a suferit o intervenţie chirurgicală la genunchi anul trecut, în speranţa firavă de a reveni în circuitul profesionist pentru un ultim hop. Dar, pe măsură ce recuperarea se prelungea, iar tenisul continua să se accelereze, maestrul elveţian al loviturilor şi-a dat seama că este timpul să se oprească. Omul care părea cândva de neatins se retrage acum pe locul al treilea pe lista marilor campioni la numărul de Grand Slam-uri.

Palmaresul său ameţitor sună astfel: opt campionate la Wimbledon, şase Open-uri australiene, cinci Open-uri americane şi un Roland-Garros. A adunat 103 titluri în circuit, o medalie olimpică de aur la dublu pentru Elveţia şi, la un moment dat, a petrecut un număr record de 237 de săptămâni consecutive ca jucător de pe locul 1 în lume.

Decizia lui Federer de a se retrage din activitate a fost a doua ieşire din joc a unui mare jucător din toate timpurile numai în luna septembrie. La începutul acestei luni, Serena Williams, de 23 de ori câştigătoare a unor turnee majore, care a împărţit scena cu Federer de-a lungul întregii sale cariere, a trecut şi ea la o aşteptată retragere după înfrângerea din turul al treilea al US Open. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici