Fostul schior finlandez Jari Rasanen, condamnat la închisoare cu suspendare

Finlandezul Jari Rasanen, dublu medaliat olimpic la schi fond, şi fostul antrenor al echipei naţionale de schi a Finlandei, Pekka Vahasoyrinki, au fost condamnaţi la închisoare, cu suspendare, într-un proces privind dopajul organizat, informează AFP.

6 afișări

Un tribunal din Helsinki i-a condamnat, joi, pe cei doi pentru "fraudă agravată". Astfel, Jari Rasanen a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, în timp ce Vahasoyrinki a primit o pedeapsă de nouă luni de închisoare, tot cu suspendare.

În schimb, alte două persoane judecate în acest caz, Jari Piirainen, fost director în cadrul Federaţiei Finlandeze de Schi (FSA), şi fostul antrenor Antti Leppavuori au fost declaraţi nevinovaţi.

Agenţia finlandeză de presă STT a fost condamnată în 1999 pentru defăimare, după ce l-a acuzat pe Rasanen că a recurs la hormoni de creştere sintetici şi a susţinut că forul finlandez ar fi fost cel care a comandat astfel de substanţe.

Scadalul a reizbucnit în 2008, după ce fostul antrenor Kari-Pekka Kyro a declarat, pentru postul de televiziune Channel 4, că dopajul a fost larg răspândit în schiul finlandez şi sistematic în anii 1990.

Joi, tribunalul din Helsinki i-a declarat pe Rasanen şi Vahasoyrinki vinovaţi de declaraţii false.

Rasanen (45 de ani) a câştigat medalii de bronz la JO din Albertville (1992) şi Lillehammer (1994). El a mai fost vicecampion mondial în 1989, 1995 şi 1997 şi medaliat cu bronz la CM din 1991.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici