Fotbaliştii germani vor purta veste antiglonţ în Africa de Sud

Jucătorii lotului german care va face deplasarea la turneul final al Cupei Mondiale din Africa de Sud vor purta veste antiglonţ, în cazul în care se vor îndepărta de cantonamentul de lângă Pretoria, informează publicaţia britanică Sky News.

45 afișări
Imaginea articolului Fotbaliştii germani vor purta veste antiglonţ în Africa de Sud

Fotbaliştii germani vor purta veste antiglonţ în Africa de Sud (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Posibilitatea ca jucătorii să se îndepărteze de hotelul la care vor sta trebuie menţinută la minimum. Altfel, ei vor fi însoţiţi de gărzi de corp şi vor purta veste antiglonţ", a explicat Günter Schnelle, de la BaySecur, firma responsabilă cu securitatea în cadrul Federaţiei Germane de Fotbal (DFB).

DFB va spori securitatea în jurul hotelului de cinci stele în care va fi cazată delegaţia germană, forul intenţionând să angajeze, în acest sens, 20 de persoane în plus faţă de ceea ce va asigura BaySecur.

"Din cauza ratei criminalităţii în Africa de Sud, DFB nu îşi va asuma niciun risc. Vom folosi mai mult personal decât în mod obişnuit", a declarat şeful federaţiei pe probleme de securitate, Helmut Spahn. Acesta va petrece patru zile în Africa de Sud, pentru a analiza cele mai potrivite măsuri de securitate care vor fi luate pentru delegaţia federaţiei, dar şi pentru reprezentanţii mass-media din Germania.

Spahn a mai menţionat că DFB este în discuţii cu poliţia federală din Germania, pentru o eventuală colaborare la turneul final.

Cupa Mondială din 2010 se va disputa în perioada 11 iunie - 11 iulie 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici