FRF somează din nou Universitatea Craiova să renunţe la acţiunile în instanţă

Federaţia Română de Fotbal a publicat, miercuri, pe site-ul oficial, că somaţia trimisă clubului Universitatea Craiova, prin care forul a cerut din nou oltenilor să facă dovada că au renunţat la toate acţiunile existente pe rolul instanţelor de judecată, acţiuni în care este implicată FRF.

151 afișări
Imaginea articolului FRF somează din nou Universitatea Craiova să renunţe la acţiunile în instanţă

FRF somează din nou Universitatea Craiova să renunţe la acţiunile în instanţă (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Vă somăm să daţi curs Hotărârii Comitetului Executiv al FRF din data de 8 iulie şi să faceţi în cel mai scurt timp dovada că aţi renunţat la toate acţiunile existente pe rolul instanţelor de judecată, acţiuni în care este implicată Federaţia Română de Fotbal", se arată în somaţia trimisă de FRF.

FRF consideră că litigiul dintre Universitatea Craiova şi fostul tehnician al echipei, Victor Piţurcă, reprezintă o încălcare a dispoziţiilor Statutului federaţiei: "Susţinerea Dumneavoastră, privind faptul că existenţa unui litigiu între SC Fotbal Club U Craiova SA şi domnul Victor Piţurcă pe rolul Curţii de Apel nu reprezintă o încălcare a dispoziţiilor Statutului Federaţiei Române de Fotbal, este greşită. SC Fotbal Club U Craiova s-a adresat Secţiei de Contencios Administrativ şi Fiscal a Curţii de Apel cu cereri privind anularea hotărârilor pronunţate de CNSL şi de Comisia de Recurs ale FRF. Cauzele aflate pe rolul Curţii de Apel privesc nu numai raporturile juridice decurgând din executarea contractului încheiat între FC U Craiova şi antrenor, ci şi raporturi juridice statutare existente între clubul în cauză şi FRF, astfel cum izvorăsc ele din afilierea la FRF. Conform art.11.2 lit.c din Statutul FRF, membrii afiliaţi au obligaţia să respecte autoritatea comsiilor cu atribuţii jurisdicţionale din cadrul FRF, precum şi jurisdicţia Tribunalului Arbitral al Sportului de la Lausanne. Recurgerea la calea contenciosului administrativ, care urmăreşte anularea unor hotărâri emise de FRF, reprezintă o încălcare a dispoziţiilor art.57.3 din Statutul FRF, hotărârile comisiilor FRF putând fi atacate numai la TAS".

FRF anunţase, vineri, după şedinţa Comitetului Executiv, că Universitatea Craiova va evolua în Liga a II-a dacă dovedeşte că are resursele pentru susţinerea activităţii, gruparea olteană trebuind, totodată, să-şi retragă acţiunile în instanţele civile împotriva FRF, altfel urmând a fi dezafiliată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici