Futsal EURO 2022. Serbia – România, meciul unei generaţii

Naţionala de futsal a României a plecat joi spre Vršac, acolo unde vineri, 9 aprilie, va da piept cu selecţionata similară a Serbiei, într-o partidă care contează pentru penultima etapă a preliminariilor Campionatului European de anul viitor din Olanda.

201 afișări
Imaginea articolului Futsal EURO 2022. Serbia – România, meciul unei generaţii

FOTO: Facebook Futsal Romania

Confruntarea găzduită de „Millennium Centar” din Vršac va începe la ora 19:00 şi va fi transmisă în direct pe canalele din mediile sociale ale echipei naţionale de futsal, anunţă frf.ro.

Tricolorii au plecat joi dimineaţă spre Vršac. Distanţa dintre Timişoara, unde a fost stabilit cartierul general al tricolorilor pentru finalul campaniei de calificare la EURO 2022, şi locul de disputare al partidei de vineri a fost parcursă fără probleme. Între oraşul de pe Bega şi Vršac sunt doar 76 de kilometri.

Testele Covid-19 efectuate de tricolori au fost toate negative, selecţionerul Robert Lupu putând conta astfel contra Serbiei pe toţi jucătorii convocaţi. În absenţa veteranului Mimi Stoica, banderola de căpitan al echipei în partidele cu Serbia, de mâine, şi cu Macedonia de Nord, de miercurea viitoare, va fi purtată de Adrian Pânzaru, braşoveanul legitimat la Imperial WET Miercurea Ciuc.

Naţionala României va face cunoştinţă joi seara cu locul de disputare al partidei cu Serbia. De la ora 19:00, ora oficială de start a jocului, tricolorii au programat antrenamentul oficial pe parchetul arenei „Millennium Centar” din Vršac.

Naţionala României este obligată să câştige ambele partide rămase de disputat, cu Serbia şi cu Macedonia de Nord, pentru a mai spera în continuare la calificarea la EURO 2022. Tricolorii sunt conştienţi de acest amănunt şi spun că partida cu Serbia de vineri este „meciul unei generaţii”.

Rezultatele şi programul ultimelor două etape din Grupa a 4-a de calificare la turneul final al Campionatului European de anul viitor:

Etapa I

  • Bosnia şi Herţegovina – Macedonia de Nord 2–1
  • România – Serbia 2–2

Etapa a II-a

  • Serbia – Bosnia şi Herţegovina 2–4
  • Macedonia de Nord – România 2–2

Etapa a III-a

  • România – Bosnia şi Herţegovina 2–3
  • Serbia – Macedonia de Nord 1–1

Etapa a IV-a

  • Macedonia de Nord – Serbia 1–6
  • Bosnia şi Herţegovina – România 5–0

Etapa a V-a

8 aprilie

  • Macedonia de Nord – Bosnia şi Herţegovina („Jane Sandanski Arena”, Skopje)

9 aprilie

  • Serbia – România („Millennium Centar”, Vršac)

Etapa a VI-a

14 aprilie

  • Bosnia şi Herţegovina – Serbia (Arena Zenica, Zenica)
  • România – Macedonia de Nord (Sala „Constantin Jude”, Timişoara)

Clasament:

1. Bosnia şi Herţegovina 12p;
2. Serbia 5p;
3. România 2p;
4. Macedonia de Nord 2p

Lotul României:

  • Portari: Petrişor Toniţă (Autobergamo Deva), Andrei Grigoraş (FK Odorheiu Secuiesc)
  • Jucători de câmp: Cristian Matei, Adrian Pânzaru (Imperial WET Miercurea Ciuc), Szocs Laszlo (Autobergamo Deva), Andrei Crăciun, Octavian Cireş (CS United Galaţi), Manya Szabolcs (Kecskemet), Kedei Barna (FK Odorheiu Secuiesc), Paulo Ferreira (Recreativo Candoso), Savio Valadares (Kairat Almatî), Ique Ribeiro (KS Construct), Felipe Oliveira (Jaen), Valentin Ilaş (CFR Timişoara)

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici