Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu rămân în arest

Fostul preşedinte al CCA, Gheorghe Constantin, şi fostul director al OPC Argeş, Cristian Libertatu, rămân în arest, a decis, vineri, Curtea de Apel Piteşti, care a judecat recursul făcut de aceştia la decizia Tribunalului Argeş, care le respinsese cererile de eliberare sub control judiciar.

27 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu rămân în arest

Cristian Libertatu şi Gheorghe Constantin (Imagine: Stefan Birlodeanu/Mediafax Foto)

Curtea de Apel Piteşti a respins ca nefondat recursul acestora şi i-a obligat la plata cheltuielilor judiciare.

Deczia instanţei a fost pronunţată în absenţa lui Gheorghe Constantin şi a lui Cristian Libertatu, care se află în arestul Poliţiei Judeţene Argeş.

Fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Gheorghe Constantin, şi fostul director al OPC Argeş, Cristian Libertatu, au fost aduşi, vineri, în jurul orei 12.00, la Curtea de Apel Piteşti, pentru judecarea recursului acestora la decizia Tribunalului Argeş, ce le respinsese cererile de eliberare sub control judiciar.

Fostul preşedinte al CCA, Gheorghe Constantin, şi fostul şef al OPC Argeş, Cristian Libertatu, au fost audiaţi, vineri la prânz, timp de peste o oră, la Curtea de Apel Piteşti, ei spunându-le magistraţilor că sunt nevinovaţi şi că dacă vor fi eliberaţi vor putea colabora cu anchetatorii în acest dosar. După ce au fost audiaţi, cei doi au fost duşi din nou în arestul Poliţiei Judeţene Argeş.

Gheorghe Şuhan, avocatul fostului şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor, a spus în faţa instanţei că se impune eliberarea lui Gheorghe Constantin întrucât este bolnav, având cancer la colon, şi că acesta vrea să colaboreze cu organele de anchetă, vrea să dea declaraţii şi vrea să participe la anchetă din stare de libertate, deoarece nu prezintă pericol social şi nu se consideră vinovat.

La rândul său, fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, a spus că în acest moment nu mai are posibilitatea, dacă ar fi în libertate, să influenţeze martorii sau anchetatorii şi că este dispus să colaboreze cu anchetatorii pentru elucidarea acuzaţiilor.

"Nu solicit milă, doresc doar eliberarea sub control judiciar, o chestiune în temeiul legii", a declarat Gheorghe Constantin.

Cristian Libertatu, fostul şef al Oficiului Regional Argeş al Protecţiei Consumatorului, a spus, în apărarea sa, că "schimbarea la faţă a României nu poate începe cu Cristian Libertatu".

"Mă consider nevinovat şi pot colabora la această anchetă din stare de libertate, sunt un om corect, sunt un om onest şi vreau să vă întreb, onorată instanţă, când a fost bun Cristian Libertatu? Când a scos din uz truse neconforme cu realitatea de la Dacia sau a scos de la vânzare zahăr infestat sau acum? Am o soţie bolnavă care nu se poate deplasa şi am un copil bolnav de un an şi jumătate, sunt complet nevinovat, nu am nicio legătură cu această cauză şi solicit punerea în libertate sub control judiciar", a spus Libertatu în faţa magistraţilor.

Radu Nistor, avocatul lui Cristian Libertatu, le-a spus magistraţilor că măsura de arestare preventivă a clientului său este ilegală, iar acesta a fost arestat doar pe baza unei discuţii între Liviu Făcăleaţă şi Cornel Penescu, convorbirea telefonică având loc acum cinci luni.

Avocaţii finanţatorului FC Argeş, Cornel Penescu, ai fostului şef al CCA, Gheorghe Constantin, ai lui Liviu Făcăleaţă şi ai fostului director al OPC Argeş Cristian Libertatu au depus, marţi, la Tribunalul Argeş, cereri pentru eliberarea provizorie sub control judiciar a clienţilor lor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici