Gigi Becali a negociat cu Adrian Mititelu valoarea "lobby"-lui din valiza pentru jucătorii clujeni

Gigi Becali a negociat telefonic, cu trei zile înaintea meciului de la Cluj, cu acţionarul Universităţii Craiova Adrian Mititelu suma numită de finanţatorul FC Steaua "lobby", pe care urma să o trimită jucătorilor clujeni pentru a obţine un scor favorabil echipei sale, reiese din interceptări.

223 afișări
Imaginea articolului Gigi Becali a negociat cu Adrian Mititelu valoarea "lobby"-lui din valiza pentru jucătorii clujeni

Gigi Becali a negociat cu Adrian Mititelu valoarea "lobby"-lui din valiza pentru jucătorii clujeni (Imagine: Mediafax Foto)

Într-o discuţie telefonică din 5 mai, dintre acţionarul FC "Universitatea Craiova" Adrian Mititelu şi Gigi Becali, acesta din urmă îi mărturiseşte lui Mititelu că "va trimite la Cluj suma de aproximativ două milioane de euro, din care 1,5 milioane de euro pentru jucătorii clubului universitar şi 500.000 euro pentru preşedintele clubului, Anton Doboş".

În respectiva interceptare, Gigi Becali a reafirmat că "au fost contactaţi toţi fotbaliştii, atât direct, cât şi indirect prin Anton Doboş, fiindu-le promisă o primă substanţială".

Finanţatorul Stelei dorea să ofere un milion şi jumătate de euro jucătorilor, însă Mititelu i-a spus că suma este prea mică, comparând-o cu salariul lui llie Balaci, potrivit interceptărilor realizate de procurorii anticorupţie în dosarul "Valiza"

Becali mai spune în discuţia cu Mititelu că suma oferită este atrăgătoare şi mult mai mare faţă de suma pe care ar fi primit-o echipa clujeană dacă ar fi câştigat campionatul.

Interceptarea audio se regăseşte transcrisă în rechizitoriul întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), având următorul conţinut:

Becali George (B.G.): Da, nenea Adriane!
Adrian Mititelu (A.M.) : Ia uite mă, că n-a murit! [râde – n.n.]
B.G.: Ce faci mă, nenea Adriane?
A.M. : Ce să fac domnu’ preşedinte, ce să fac? Stau şi mă întreb ce… dacă ai fost în stare să rezolvi problema la Cluj?
B.G.: Păi auzi? Păi normal că am rezolvat-o, nu?
A.M. : Vezi că dădui şi eu telefoane pe acolo, făcui şi eu nişte „lobby”! Şi cu Toni şi cu Vădana … şi cu ăştia!
B.G.: Păi da, păi da! „Lobby” e geanta mâine!
A.M. : [râde –n.n.] Auzi, să fie geantă ca lumea că ăia, ăia de la Cluj nu poate să facă faţă …(neinteligibil)…
B.G.: Dacă, dacă, dacă-ţi spun, acum cazi jos dacă-ţi spun ce geantă! Înţelegi? Ştii cât geanta? Cât, cât aveai tu de la, de la C.F.R.!
A.M. : Păi eu n-am avut nimic!
B.G.: Nu tu, cât a avut ăla, cum îl cheamă, cum îl cheamă, Balaci, Balaci!
A.M.: Păi nu ştiu cât a avut Balaci!
B.G. : Un milion jumate’!
A.M. : Păi ce bă, e puţin, pe cuvânt dacă nu-i puţin, dă-le două!
B.G.: Păi două, două!
A.M. : Auzi, dă-i unu’ lu’ Toni, numai pentru Toni, ca să…
B.G. : Nu mă, nu, nu! Unu’ jumate’ la echipă şi cinci lu’, lu’ Toni!
A.M. : Da’ e bine şi aşa, că ei nu dă banii ăştia niciodată!
B.G. : Păi da’ atâta luau ei, nu că le-am dat eu, atâta luau ei dacă luau două sute de mii, pentru că dacă câştiga campionatu’ el şi ei lua’ două sute de mii de campionat, m-ai înţeles?
A.M.: Da’ vezi acolo ăsta, Sorin…(neinteligibil)… omu’ lu’ Victor, ăla Bundea, iar e un băiat care-ţi place să stai cu el de vorbă!
B.G. : Am vorbit, s-a vorbit şi cu, acum am…
A.M.: Silvăşan, ăştia!
B.G.: Acum am vorbit, mă!
A.M.: Eu îţi spun o chestiune: Poa’ să le spună Boc orice le-ar spune, că ăia când intră în teren, îi doare în p… şi de Boc, şi de partid, şi de PDL, şi de toate astea!
B.G.: Nu, păi da’ le-a spus Toni Doboş direct! Le-a spus Toni Doboş mă, direct! Ai înţeles?
A.M.: E…
B.G.: Am vorbit şi eu cu băieţii, m-ai înţeles?
A.M.: Nu bă, încearcă două variante, ia sună de control şi să vezi dacă se spune treaba, să nu fie vrăjeală!
B.G.: Păi s-a spus, păi da’ după ce am vorbit cu Toni, azi am, am luat legătura, un… cu impresaru’ lu’, lu’ ăla lu’, Zeon Bundea (jucător la U Cluj- n.r)!
A.M.: Ăhă!
B.G.: Şi ce faceţi, cutare, dom’ne trebuie să jucăm, că cutare, cutare ni s-a promis prima, adică le-a promis ă, preşedintele lor, primă un milion jumate’!

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a fost deferit justiţiei, joi, de procurorii anticorupţie, în dosarul "Valiza", alături de alte cinci persoane, între care şi selecţionerul echipei naţionale de fotbal, Victor Piţurcă. Gigi Becali este acuzat de două infracţiuni de dare de mită şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Alături de el au mai fost trimişi în judecată Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piţurcă, Radu Gheorghe Marino şi Raul Volcinschi.

Citeşte şi:

Gigi Becali, deferit justiţiei în dosarul "Valiza"

Piţurcă: Nu mă mir că am fost trimis în judecată

Avocatul lui Becali acuză procurorii DNA de încălcare a legii

Mirel Rădoi şi Petre Marin vor fi cercetaţi pentru mărturie mincinoasă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici