Gino Iorgulescu este noul şef al LPF: Vreau ca politicul să ne ajute de acum încolo. Reacţia lui Dumitru Dragomir după alegeri

Fostul conducător al FC Naţional, Gino Iorgulescu, a fost ales în funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), el învingându-l la alegerile de joi pe Dumitru Dragomir, care se afla la conducerea forului din 1996.

6674 afișări
Imaginea articolului Gino Iorgulescu este noul şef al LPF: Vreau ca politicul să ne ajute de acum încolo. Reacţia lui Dumitru Dragomir după alegeri

Gino Iorgulescu (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

Noul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Gino Iorgulescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că vrea ca politicul, domeniu din care cunoaşte foarte multă lume, să ajute fotbalul de acum încolo şi a precizat că a fost susţinut moral de premierul Victor Ponta.

"Cunosc foarte multă lume în politic, vreau ca politicul să ne ajute de acum încolo cu facilităţile fiscale şi încercăm să îi ţinem aproape pentru că fără politic nu putem să ajutăm sportul. Domnul Ponta acum 10 sau 12 ani era cu mine la FC Naţional în Consiliul de Administraţie. Normal că s-a bucurat şi m-a susţinut moral, pentru că e un om de calitate", a declarat Iorgulescu.

Referindu-se la întâlnirea pe care a avut-o, miercuri seară, cu zece conducători ai unor cluburi din Liga I, la care au participat şi premierul Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea, Iorgulescu a spus că prezenţa celor doi lideri politici a fost înâmplătoare: "Ce am făcut ilegal? Am învăţat de la domnul Dragomir că trebuie să stai de vorbă cu toată lumea. Nu puteam să nu stau de vorbă cu nişte factori de conducere care sunt întâmplător acolo şi vin să ne salute."

Iorgulescu a ţinut să-l laude pe adversarul său, învins în alegerile de joi şi a promis că va lucra pentru "recredibilizarea fotbalului". "Domnul Dragomir are nişte merite în ultimii 17 ani: a făcut un sediu al ligii, a ţinut bine salariaţii, a ţinut competiţia sub control. O să încercăm să preluăm ceea ce a fost bun şi să îmbunătăţim ceea ce a fost mai puţin bun. Am promis preşedinţilor că o să fiu un preşedinte deschis, cu care se poate lucra şi să luăm hotărârile împreună pentru recredibilizarea fotbalului", a precizat noul şef al LPF.

Dragomir: Influenţa politică a fost majoră, dar sunt bucuros că în locul meu las un profesionist

Dumitru Dragomir a declarat, joi, după ce a pierdut alegerile pentru postul de preşedinte al LPF, că influenţa politică a fost majoră, dar se bucură că lasă în locul său un om de fotbal şi un profesionist şi a precizat că îi doreşte lui Gino Iorgulescu să rămână în funcţie măcar cât a stat el.

"Gino Iorgulescu a câştigat cu 11-7. A fost şi este un concurent şi un preşedinte meritoriu. Are o activitate fotbalistică de ani de zile, bănuiesc că va avea o activitate măcar cât am stat eu la LPF îi doresc să stea şi el. Las în urma mea o ligă frumoasă, îi las mobila lui Ceauşescu în biroul meu, că tot a fost prieten cu Nicu, îl las din punct de vedere financiar la un nivel extraordinar de mare. Sunt bucuros că în locul meu las un om de fotbal şi un profesionist. Am fost învins şi pe valoarea lui, dar şi pe valoarea politică. Nu am decât să îi doresc succes, să fie sănătos, să ţină liga aşa cum am ţinut-o eu cel puţin din punct de vedere financiar. Influenţa politică a fost majoră, dar ar fi urât să vorbesc de domnul Ponta, de domnul Dragnea", a spus Dragomir, într-o conferinţă de presă.

Fostul conducător al FC Naţional, Gino Iorgulescu, a fost ales în funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), el învingându-l la alegerile de joi pe Dumitru Dragomir, care se afla la conducerea forului din 1996. Iorgulescu a primit 11 voturi, iar Dragomir 7.

Dumitru Dragomir era preşedintele LPF din 1996, fiind reales în această funcţie în octombrie 2000, când l-a avut contracandidat tot pe Iorgulescu, în noiembrie 2005 şi în noiembrie 2009.

La alegerile din 2000, Dragomir a primit 11 voturi, iar Gino Iorgulescu a obţinut cinci voturi.

Prosport a relatat că Gino Iorgulescu, candidat la şefia Ligii Profesioniste de Fotbal, s-a întâlnit, miercuri seară, la un hotel cu premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea şi cu zece oficiali ai unor cluburi de fotbal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici