Goran Bregovic va concerta miercuri seară la Braşov

Cântăreţul sârb Goran Bregovic va susţine, miercuri, de la ora 21.00, un concert la Sala Sporturilor din Braşov, alături de "Wedding and Funeral Orchestra", în cadrul turneului său destinat României şi care cuprinde cinci oraşe, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1 afișare

Potrivit lui Dan Chişu, preşedintele Fundaţiei Dakino, organizatorul evenimentului, artistul sârb va fi acompaniat pe scenă de 12 instrumentişti şi trei vocaliste din Bulgaria. Concertul de la Braşov va dura peste două ore, timp în care vor fi prezentate atât piese mai vechi, cât şi piese de pe ultimele albume. De fapt, piesele noi vor reprezenta 60% din întregul concert, restul fiind piese mai vechi care l-au consacrat de-a lungul timpului. Bregovic va prezenta şi un bis surpriză, de aproximativ 20 de minute când vor fi cântate piesele de rezistenţă, precum "Kalaşnikov"sau "Mesecina".

"Concertele sale în România reprezintă un tribut pentru muzica «împrumutată», pentru că el se inspiră foarte mult din zona aceasta şi o face deschis, anunţând aceasta. Bregovic vine în România pentru a da înapoi ceea ce a luat din folclorul românesc, în stilul care îi este caracteristic. De altfel, şi celebra «Kalaşnikov» este pe jumătate inspirată din tradiţionala noastră «Ciocârlia». Muzica din Balcani este o muzică împletită, cu foarte multă originalitate, cu mult folclor, iar publicul, în general, vibrează la o asemenea muzică. Este singurul artist care aduce în sală de la oameni simpli la intelectuali", a spus Chişu, miercuri, într-o conferinţă de presă la care Bregovic nu a mai ajuns din cauza problemelor de trafic.

Spectacolul de la Braşov face parte din turneul intitulat "Romanian Tour 2007", oraşul de la poalele Tâmpei fiind cea de-a doua locaţie din cadrul turnelului, după Timişoara, unde a susţinut un concert marţi seară. După Braşov, vor urma oraşele Galaţi (10 mai), Târgu - Mureş (14 mai) şi Cluj (15 mai). Bregovic revine în ţară cu spectacolul "Poveşti şi cântece de la nunţi şi înmormântări" pentru a doua oară, după turneul-caravană susţinut în 2003. În 2006, a revenit în România, însă doar la Bucureşti cu spectacolul "Karmen with a Happy End" ("Opera ţigănească cu Final Fericit"), o adaptare a operei "Carmen" de Bizet.

Potrivit lui Dan Chişu, întregul turneu din România s-a ridicat la aproximativ 150.000 euro. La Braşov, au fost puse în vânzare peste 1.700 de bilete, dintre care au fost vândute aproximativ jumătate cu o zi înainte de concert. Preţul unui bilet oscilează între 40 şi 60 lei. Bregovic s-a născut la Sarajevo în 1950, a crescut în Balcani şi toată viaţa s-a inspirat din acordurile tradiţionale ale regiunii în care a trăit. În 1990, avea la activ 13 albume şi peste şase milioane de exemplare vândute. Practic, a devenit celebru în întreaga lume ca urmare a colaborării cu regizorul Emir Kusturica, pentru care a semnat coloanele sonore la filme precum "Vremea ţiganilor", "Arizona Dream" şi "Underground".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici