Guvernul irakian susţine că federaţia de fotbal nu a fost niciodată dizolvată

Guvernul irakian a anunţat, miercuri, că Federaţia Irakiană de Fotbal nu a fost dizolvată, ceea ce ar trebui să permită echipei naţionale să întâlnească Australia în cadrul preliminariilor Cupei Mondiale din 2010.

17 afișări
Imaginea articolului Guvernul irakian susţine că federaţia de fotbal nu a fost niciodată dizolvată

Guvernul irakian susţine că federaţia de fotbal nu a fost niciodată dizolvată (Imagine: Mediafax/AFP)

Într-un comunicat dat publicităţii miercuri, Guvernul irakian a precizat că federaţia de fotbal nu a fost niciodată dizolvată şi nu a fost vizată de decretul 184 care viza Comitetul Olimpic Irakian.

FIFA a decis să suspende Irakul din toate competiţiile internaţionale, timp de un an, începând de luni, din cauza decretului guvernamental adoptat la 20 mai, care viza dizolvarea tuturor federaţiilor sportive naţionale, precum şi a comitetului olimpic.

Această suspendare poate fi ridicată cu condiţia ca Executivul de la Bagdad să anuleze decretul până joi la miezul nopţii.

Meciul dintre Irak şi Australia ar urma să aibă loc duminică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici