Hamilton, descalificat din Marele Premiu al Australiei

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a decis, joi, la Sepang, să îl excludă pe pilotul britanic Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) de la Marele Premiu al Australiei şi să îl reinstaleze pe locul trei pe italianul Jarno Trulli (Toyota), penalizat duminică, informează BBC.

18 afișări
Imaginea articolului Hamilton, descalificat din Marele Premiu al Australiei

Hamilton, descalificat din Marele Premiu al Australiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Trulli, care a terminat cursa de la Melbourne pe locul trei, a primit o penalizare de 25 de secunde, care l-a făcut să coboare pe locul 12. Jarno Trulli a fost sancţionat pentru că l-a depăşit pe Hamilton în timp ce maşina de securitate se afla pe pistă.

"Comisarii de cursă, având în vedere noile elemente ce le-au fost prezentate, consideră că pilotul Lewis Hamilton a acţionat într-un mod prejudiciabil, aducându-le deliberat dovezi eronate comisarilor care l-au audiat după cursă. Lewis Hamilton şi McLaren-Mercedes sunt excluşi din clasamentul Marelui Premiu al Australiei 2009", a precizat FIA.

Forul mondial a precizat că, având în vedere noile elemente, comisarii au anulat penalitatea decisă anterior în cazul lui Jarno Trulli, care a revenit pe podium la Melbourne, pe locul trei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici