Hărădău sugerează că alegerile nu sunt o prioritate

Directorul general al FRT, Dumitru Hărădău, a recunoscut, vineri, că tenisul românesc se află în criză, dar spune că există lucruri mai importante decât organizarea alegerilor anticipate, având în vedere faptul că că federaţia poate fi coordonată de Comitetul Director.

9 afișări
Imaginea articolului Hărădău sugerează că alegerile nu sunt o prioritate

Hărădău sugerează că alegerile nu sunt o prioritate (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu am stabilit când vom convoca Adunarea Generală. Avem o situaţie de criză, într-adevăr, în tenisul românesc. Nu este uşor când Ilie Năstase este nemulţumit şi vrea să nu mai facă parte din Federaţia Română de Tenis. Problema noastră este ca să vedem cum facem rost de cele peste 40 de miliarde de lei vechi venituri proprii, ca să ne putem îndeplini obiectivele. Aceasta este preocuparea noastră. Celelalte preocupări sunt legate de statut, de regulamente, pe care le respectăm", a declarat, pentru MEDIAFAX, Dumitru Hărădău.

Întrebat dacă nu este o problemă şi faptul că Federaţia Română de Tenis nu are un preşedinte în acest moment, Hărădău a răspuns: "Avem Comitetul Director, el există şi funcţionează".

Hărădău a confirmat faptul că Ilie Năstase şi-a depus demisia şi la federaţie, după ce iniţial o prezentase doar preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Sport, Octavian Bellu.

"Este adevărat că Ilie Năstase şi-a depus şi la federaţie demisia. Va veni şi Adrian Marcu, care acum este plecat în Brazilia, ne vom strânge Comitetul Director şi vom respecta statutul federaţiei. Nu este vorba în statut să convocăm Adunarea Generală de Alegeri în termen de 30 de zile. Nici vorbă de aşa ceva. Vă asigur că vom respecta statutul şi regulamentele. Deocamdată aştept să primesc auditul după Sibiu, apoi voi face o conferinţă de presă pentru a oferi toate datele de care aveţi nevoie", a spus directorul general al FRT.

Vicepreşedintele FRT, Alexe Bardan, a menţionat însă că Adunarea Generală trebuie convocată în 30 de zile, contrazicându-l astfel pe Hărădău.

"Acum, conform statutului, trebuie să convocăm Adunarea Generală şi să se aleagă un nou preşedinte. Se pare că trebuie să convocăm Adunarea Generală în 30 de zile, conform statutului. Va trebui să ne întrunim noi, cei din Comitetul Director, pentru a stabili data convocării Adunării Generale. Problema este că deocamdată Florin Segărceanu şi Adrian Marcu nu sunt în ţară, dar s-ar putea ca într-o săptămână să avem o dată exactă pentru alegeri", a precizat Bardan.

Până în prezent, numai fosta jucătoare de tenis Ruxandra Dragomir şi-a anunţat intenţia de a candida la preşedinţia FRT.

Înaintea meciului de Cupa Davis România - Franţa, pierdut de români la Sibiu, scor 0-5, presa i-a acuzat pe preşedintele FRT, Ilie Năstase şi pe directorul general Dumitru Hărădău că ar fi umflat intenţionat, într-un deviz estimativ, cheltuielile pentru organizarea întâlnirii. În final, FR Tenis, prin Dumitru Hărădău, a justificat aproximativ 85.000 de euro din cei 200.000 alocaţi de ANS pentru acest eveniment.

Fostul tenisman Ilie Năstase a demisionat, în 12 februarie, din funcţia de preşedinte al FRT, motivându-şi gestul prin faptul că nu mai doreşte ca numele său să fie asociat cu scandalurile de la federaţie şi prin faptul că o decizie judecătorească îl împiedică să realizeze proiectul academiei de tenis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici