HCM Constanţa, în pericol de a nu juca acasă meciurile din LC

Campioana României la handbal masculin, HCM Constanţa, este în pericol de a nu putea evolua pe teren propriu în sezonul 2009-2010 al Ligii Campionilor, deoarece Sala Sporturilor nu îndeplineşte toate condiţiile pentru a fi omologată de Federaţia Internaţională.

616 afișări
Imaginea articolului HCM Constanţa, în pericol de a nu juca acasă meciurile din LC

HCM Constanţa, în pericol de a nu juca acasă meciurile din Liga Campionilor (Imagine din arhivă; Sorin Teodoreanu/Mediafax Foto)

"Pentru Liga Campionilor regulile sunt puţin diferite faţă de celelalte competiţii. Până la 9 iunie trebuie să dăm un răspuns în privinţa locului în care ar urma să găzduim aceste meciuri. De data aceasta se pare că nu vor să ne mai acorde o dispensă ca în anii trecuţi, astfel că, din păcate, sunt şanse destul de mari de a nu putea evolua în faţa propriilor suporteri. Conducerea clubului va analiza în aceste zile această problemă delicată, însă eu nu aş opta pentru un alt oraş. Echipa este a Constanţei, iar constănţenii merită să îşi vadă la lucru favoriţii. Nu ar fi corect faţă de ei ca după ce au suferit un sezon alături de noi pentru câştigarea campionatului, acum să fie privaţi de acest drept de a putea urmări partide în compania unor formaţii de top din Europa", a declarat Nurhan Ali, directorul executiv al grupării constănţene.

În acest moment, principala problemă pentru care EHF nu acordă dreptul de organizare la Sala Sporturilor a jocurilor din Liga Campionilor la handbal masculin este legată de faptul că distanţa dintre suprafaţa de joc şi mantinelă este de numai 70 de centimetri faţă de minimum 1,50 metri cât prevede regulamentul. De asemenea, distanţa din spatele porţii trebuie să fie de minimum 2,5 metri, însă această problemă se pare că poate fi rezolvată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici