Horia Tecău şi Florin Mergea, în finala turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy

Perechea română Horia Tecău şi Florin Mergea s-au calificat în finala probei de dublu la BRD Năstase Ţiriac Trophy, după ce au învins, scor 3-6, 6-2, 10-8, cuplul Wesley Koolhof şi Matwe Middelkoop.

704 afișări
Imaginea articolului Horia Tecău şi Florin Mergea, în finala turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy

Horia Tecău şi Florin Mergea, în finala turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy (Imagine: Mircea Rosca/ Mediafax Foto)

Ar ptuea fi al treilea trofeu la Bucureşti pentru Tecău. Horia şi Florin Mergea nu s-au regăsit în primul set al semifinalei de la BRD Năstase Ţiriac Trophy, cu Wesley Koolhof şi Matwe Middelkoop, iar perechea olandeză şi-a adjudecat manşa cu 6-3. Cuplul român a început perfect actul secund şi a condus cu 2-0, însă imediat adversarii au făcut rebreak-ul. Cu toate acestea, Tecău şi Mergea au mai câştigat de două ori împotriva serviciului şi s-au impus cu 6-2.

În super tiebreak, totul a stat sub semnul echilibrului, însă cu foarte multe răsturnări de situaţie. La 8-8, perechea din România a fost mai inspirată şi a câştigat două puncte consecutiv. Scor final 3-6, 6-2, 10-8 pentru Horia Tecău şi Florin Mergea, care s-au calificat în ultimul act al turneului de la Bucureşti.

Horia Tecău va avea şansa să câştige al treilea trofeu la BRD Năstase Ţiriac Trophy, după ce a reuşit să câştige turneul alături de Robert Lindstedt şi Max Mirnîi. Tecău şi Mergea vor face pereche şi la Jocurile Olimpice de la Rio, din vara acestui an.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici