Instanţa supremă din Spania a anulat amenda de 2,1 milioane de euro aplicată lui Pique

Instanţa supremă din Spania a anulat o amendă de 2,1 milioane de euro aplicată în 2016 fundaşului Gerard Pique, în vârstă de 34 de ani, de la FC Barcelona, în urma unei dispute legate de declaraţiile sale fiscale din 2008.

714 afișări
Imaginea articolului Instanţa supremă din Spania a anulat amenda de 2,1 milioane de euro aplicată lui Pique

Sursa foto: Mediafaxfoto

Curtea Supremă a decis că Pique poate deduce din impozitul pe venitul său contribuţia pe care a plătit-o la asigurările sociale în Marea Britanie, pe vremea când juca la Manchester United, în urmă cu un deceniu, potrivit unui document judiciar publicat miercuri.

„Contribuţiile plătite la securitatea socială într-un alt stat al Uniunii Europene, atunci când sunt obligatorii pentru lucrători, trebuie considerate ca fiind deductibile pentru impozitul pe venit", a decis instanţa.

În perioada în cauză, Marea Britanie era încă în Uniunea Europeană.

Hotărârea stabileşte un precedent, se arată într-un comunicat al instanţei, ceea ce înseamnă că ar putea afecta alţi sportivi aflaţi într-o situaţie similară.

De asemenea, Curtea Supremă s-a pronunţat în favoarea lui Pique în ceea ce priveşte legitimitatea unei companii pe care acesta a înfiinţat-o împreună cu fratele său, pentru a-i gestiona drepturile de imagine. Instanţa a decis că societatea nu era o companie fantomă, ci o afacere legitimă.

Partenera de viaţă a lui Pique, cântăreaţa columbiană Shakira Mebarak, este, de asemenea, implicată într-o dispută fiscală cu autorităţile spaniole.

Un procuror a declarat că aceasta a locuit în Spania între 2012 şi 2014 şi nu a plătit impozite de 14,5 milioane de euro pentru veniturile obţinute în această perioadă. Avocaţii ei spun că nu a locuit în Spania în acei ani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici