Întâlnire istorică. FC Barcelona i-a reunit pe toţi căpitanii

Un total de 199 de sportivi, toţi căpitanii echipelor din cele cinci sporturi profesioniste de la FC Barcelona, s-au reunit luni, la Auditori 1899, pentru prima întâlnire din istorie între căpitanii diferitelor echipe de la club.

1295 afișări
Imaginea articolului Întâlnire istorică. FC Barcelona i-a reunit pe toţi căpitanii

Întâlnire istorică. FC Barcelona i-a reunit pe toţi căpitanii

Iniţiativa, înfiinţată de Centrul de Excelenţă Sportivă al FC Barcelona, în cadrul Programului de Cultură şi Valori, are ca obiectiv crearea unui ghid intern comun privind „căpitanatul la Club”.

Căpitanii primelor echipe de fotbal (Sergio Busquets şi Alexia Putellas), ai echipei de baschet (Nikola Mirotic), de handbal (Gonzalo Pérez de Vargas), de hochei pe role (Sergi Panadero) şi de futsal (Sergio Lozano), precum şi omologii lor de la echipele de tineret şi de la echipa Fundaţiei Barça, au petrecut împreună o zi în care au făcut schimb de idei, experienţe şi poveşti care vor ajuta la alcătuirea manualului de „căpitanat la Club”.

La întâlnirea istorică a fost prezent şi preşedintele FC Barcelona, Joan Laporta, care a rostit câteva cuvinte în faţa căpitanilor reuniţi. El i-a încurajat să continue să îşi conducă echipele respective şi să continue rolul lor important de reprezentanţi ai valorilor FC Barcelona, atât pe teren, cât şi în afara lui.

În discursul său, preşedintele Joan Laporta a precizat că la întâlniri precum aceasta este momentul în care se devine evident că Barça este "Mai mult decât un club".

În cadrul întâlnirii, Sergio Busquets şi-a descris proprii căpitani din trecut (Puyol, Xavi, Iniesta şi Messi) şi cât de mult a învăţat de la ei: "Fiecare dintre ei a avut propria personalitate, iar eu am avut norocul de a putea lua ce e mai bun de la fiecare dintre ei şi de a adăuga propria mea personalitate pentru a-mi ajuta coechipierii".

Căpitanul echipei de handbal, Gonzálo Pérez de Vargas, a vorbit despre ceea ce este necesar pentru a fi un bun căpitan: "În primul rând trebuie să fii un bun coechipier şi o persoană bună", a spus el. Iar căpitanul echipei de baschet, Mirotic, a spus: "Căpitanii trebuie să ştie să rezolve problemele".

Căpitanul echipei feminine de fotbal, Alexia Putellas, a spus că satisfacţia, pentru ea, "nu înseamnă doar câştigarea de trofee, ci să îmi văd toate coechipierele fericite şi bucurându-se de munca lor de zi cu zi".

Căpitanul echipei de hochei pe role, Sergi Panadero, şi căpitanul echipei de futsal, Sergio Lozano, au vorbit în aceeaşi ordine de idei, cel din urmă afirmând că "dacă un coleg trece printr-o perioadă dificilă şi reuşeşti să te pui în locul lui, atunci sunt sigur că vei putea să îl ajuţi".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici