Ioana Mincă, în sferturile de finală ale turneului junioarelor de la Roland Garros

Jucătoarea de tenis Ioana Mincă s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului junioarelor de la Roland Garros, al doilea turneu de Mare Şlem al anului, disputat pe zgură.

468 afișări
Imaginea articolului Ioana Mincă, în sferturile de finală ale turneului junioarelor de la Roland Garros

Ioana Mincă, în sferturile de finală ale turneului junioarelor de la Roland Garros

Ioana Mincă (17 ani) a învins-o pe americanca Usue Maitane Arconada (17 ani), scor 1-6, 6-4, 6-2. Mincă este o sportivă venită din calificări, în timp ce Arconada a fost cotată cu a noua şansă la câştigarea competiţiei.

În sferturile de finală ale turneului junioarelor de la Roland Garros, Ioana Mincă va juca împotriva rusoaicei Olesya Pervushina (16 ani), principala favorită la cucerirea trofeului. Pervushina este cotată şi în clasamentul de senioare WTA (pe 559), în ciuda vârstei.

Potrivit site-ului Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF), Ioana Mincă se află pe locul 40 în clasamentul junioarelor şi are un bilanţ de 21 de victorii şi 8 eşecuri în acest an la simplu.

Ioana Mincă este originară din Piteşti, a început să joace tenis la 7 ani, este dreptace şi execută lovitura de rever cu ambele mâini.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici