Ionuţ Gheorghe nu participă la "Centura de Aur" din cauza unei accidentări

Pugilistul Ionuţ Gheorghe s-a accidentat în timpul unui antrenament şi nu va participa la ultima competiţie dinaintea Jocurilor Olimpice de la Beijing, "Centura de Aur", turneu ce se va desfăşura în perioada 9-15 iunie, la Constanţa.

12 afișări
Imaginea articolului Ionuţ Gheorghe nu participă la "Centura de Aur" din cauza unei accidentări

Ionuţ Gheorghe nu participă la "Centura de Aur" din cauza unei accidentări (Imagine: Mediafax Foto)

"Îmi pare rău să vă anunţ dar nu voi putea boxa la această competiţie pentru a nu-mi pune în pericol participarea la Jocurile Olimpice. Am o problemă la mâna dreaptă şi nu pot risca prezenţa la Olimpiadă", a spus Ionuţ Gheorghe, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă.

Antrenorul sportivului, Ilie Dascălu, a afirmat că accidentarea este în curs de vindecare dar Ionuţ Gheorghe nu trebuie să rişte o recidivă. "Am fost la un foarte bun specialist în domeniu şi acesta ne-a sfătuit să nu riscăm deşi şansele de a se reaccidenta în acelaşi loc sunt sub 10 la sută. Există o fractură la falanga de la degetul mare al mâinii drepte, chiar sub unghie. Nu îl doare însă în momentul în care strânge mânuşa şi loveşte, durerea se transmite către degetul mare. Chiar dacă în acest moment vindecarea este aproape încheiată, nu vrem să riscăm o recidivă pentru că apoi nu ştim dacă s-ar mai putea reface până la Olimpiadă", a spus Dascălu.

Cea de-a 37-a ediţie a Centurii de Aur la box va avea loc în Sala Sporturilor din Constanţa. La această ediţie vor participa 79 de sportivi reprezentând 15 ţări: Maroc (11 sportivi), Republica Dominicană (6), Brazilia (6), Guatemala (2), Puerto Rico (4), Kazahstan (7), Rusia (8), Ungaria (4), Nigeria (8), Cipru (4), Sri Lanka (1), Ecuador (3), Ucraina (6), Israel (3) şi România (6).

Partidele vor începe zilnic de la ora 16.00, iar intrarea va fi liberă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici