Iranul riscă noi sancţiuni în iunie dacă nu suspendă operaţiunile de îmbogăţire a uraniului - SUA

Iranul riscă fie supus unor sancţiuni mai dure în luna iunie dacă va continua să sfideze cererile ONU de suspendare a procesul de îmbogăţire a uraniului, a declarat miercuri un oficial american de rang înalt, citat de Reuters.

1 afișare

Iranul a reiterat că nu va renunţa la programul său nucelar, care, potrivit Teheranului, vizează producerea de energie electrică. Statele occidentale bănuiesc însă Iranul că încearcă să fabrice bomba atomică.

"Dacă Iranul nu va oferi un răspuns afirmativ în cadrul negocierilor (...) va fi adoptată o a treia rezoluţie a Consiliului de Securitateal ONU în luna iunie care va prevedea sancţiuni", a precizat subsecretarul american de Stat Nicholas Burns, reporterilor adunaţi în faţa ambasadei americane.

Burns nu a impus un termen-limită Iranului pentru suspendarea procesului de îmbogăţire a uraniului, însă a declarat că în cazul în care Teheranul nu va realiza nici un progres în acest sens, sancţiunile vor fi sporite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici