Irina Begu s-a calificat dramatic în turul doi la Melbourne, după ce a salvat 3 mingi de meci

  • România are 4 jucătoare calificate în turul doi la Australian Open, după ce Irina Begu a câştigat în mod dramatic partida cu franceza Oceane Dodin (85 WTA).
  • Românca a fost condusă cu 1-0 la seturi şi a a salvat 3 mingi de meci, înainte de a reveni şi a se califica în faza următoare la Melbourne.
742 afișări
Imaginea articolului Irina Begu s-a calificat dramatic în turul doi la Melbourne, după ce a salvat 3 mingi de meci

Irina Begu a avut nevoie de 2 ore şi 37 de minute pentru a se impune cu 2-6, 7-5, 6-3, cu o excepţionaă revenire pe finalul setului secund, când a fost condusă cu 5-4 şi 40-15.

Begu (64 WTA) a început greu, cedându-şi serviciul de trei ori consecutiv, în debutul meciului, fapt care a dus la pierderea cu 2-6 a primului set, în care românca a servit 3 aşi şi i-a intrat mai bine primul serviciu decât adversarei sale, dar în care a făcut şi 18 erori neforţate.

Franceza a continuat să domine şi în primul game al setului secund, pe care l-a câştigat pe serviciul româncei. Begu a revenit însă cu alte două break-uri, desprinzându-se la 3-1.

Din păcate, imediat după acea, franceza a refăcut diferenţa, ducându-se la 5-3, după ce a salvat două mingi de break.

Momentul cheie al meciului a fost la 5-4 şi 40-15 pentru Dodin, pe propriul serviciu, când Irina Begu a salvat 3 mingi de meci consecutive, egalând cu un break la 5-5.

Următoarul game a fost câştigat la zero de româncă, după care, în game-ul 12, la 6-5 a avut 4 mingi de set, reuşind să o valorifice pe ultima şi să ducă meciul în set decisiv.

Begu a început din nou setul cedându-şi primul game pe propriul serviciu, dar a făcut imediat rebreak-ul, după care cele două au mers cap la cap până la 4-3, valorificându-şi avantajul serviciului.

A fost momentul în care românca a făcut break-ul decisiv, cu care s-a desprins la 5-3, închizâd apoi meciul cu 6-3

În turul secund, Irina Begu are parte de o nouă adversară dificilă, belgianca Elise Mertens (26 WTA), cap de serie numărul 19, care a învins-o în primul tur pe rusoaica Vera Zvonareva (91 WTA).


Pentru prezenţa în turul doi al Australian Open, Irina Begu va fi recompensată cu 70 de puncte WTA şi cu un premiu în bani de 102.200 dolari.

În turul secund de la Melbourne s-au mai calificat până la ora redactării acestui material şi Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian şi Sorana Cîrstea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici