Jandarmeria anunţă măsuri legale după incidentele de la meciul România – Kosovo

  • Meciul de fotbal dintre echipele naţionale ale României şi Republicii Kosovo, care a avut loc marţi seara pe Arena Naţională, a fost marcat de incidente antisociale care au dus la întreruperea temporară a jocului.
  • Jandarmeria a anunţat miercuri măsurile luate.
640 afișări
Imaginea articolului Jandarmeria anunţă măsuri legale după incidentele de la meciul România – Kosovo

Sursa foto: Mediafax Foto

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a emis un comunicat oficial pentru a aduce la cunoştinţa publicului măsurile luate în urma evenimentelor de marţi.

Potrivit comunicatului, 458 de persoane implicate în fapte antisociale au fost identificate până în prezent, iar măsurile legale vor fi luate împotriva celor responsabili pentru încălcarea cadrului legal în vigoare.

De asemenea, au fost întocmite trei acte de sesizare pentru organele competente, în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive. În plus, au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 8.000 de lei.

Autorităţile continuă să efectueze verificări pentru identificarea şi sancţionarea altor persoane implicate în incidentele antisociale.

După întreruperea meciului, în urma consultării cu reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal şi ai UEFA, forţele de ordine au intervenit pentru a detensiona situaţia şi a permite reluarea jocului în condiţii de siguranţă.

Reprezentanţii au discutat cu membrii facţiunii de suporteri pentru a conştientiza riscurile asociate afişării mesajelor care incită şi pot crea o atmosferă tensionată în cadrul evenimentului sportiv.

De comun acord cu reprezentanţii UEFA şi Federaţia Română de Fotbal, s-a decis că forţele de ordine să gestioneze situaţia prin dialog, fără a fi necesară evacuarea persoanelor.

Meciul a fost reluat în condiţii de siguranţă după evaluarea situaţiei şi obţinerea asigurărilor că astfel de comportamente nu vor mai avea loc.

Jandarmeria Capitalei a subliniat că va acţiona întotdeauna în limitele şi cu respectarea prevederilor legale în vigoare şi are capacitatea operativă de a gestiona orice situaţie în limita atribuţiilor conferite de lege.

Reprezentanţii Jandarmeriei Bucureşti şi Federaţia Română de Fotbal îşi exprimă speranţa că astfel de incidente nu se vor mai repeta şi că fotbalul va rămâne un mijloc de bucurie şi unitate pentru toţi suporterii.

Pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice la acest eveniment sportiv, aproximativ 500 de jandarmi şi alţi reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în domeniu au luat măsuri pentru deplasarea în siguranţă a suporterilor la şi de la stadion, precum şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă în capitală, se mai precizează în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici