JO: Biatlonistele ucrainene au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor din Ucraina

Biatlonistele ucrainene care au câştigat, vineri, medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Soci, au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor din Ucraina înaintea conferinţei de presă a medaliaţilor olimpici, informează AFP.

3 afișări

După ceremonia de oferire a buchetelor, cele patru sportive, Vita Semerenko şi sora sa geamănă Valj, Julia Dzhyma şi Olena Pidhrushna, au sosit în sala de conferinţe de la complexul Laura, fiind aplaudate de membrii delegaţiei ucrainene, în frunte cu preşedintele comitetului olimpic naţional, Serghei Bubka.

Înainte de a răspunde întrebărilor jurnaliştilor, Pidhrushna a cerut asistenţei să ţină un minut de reculegere pentru victimele violentelor confruntări de la Kiev.

"Dacă se poate, ţinând cont de evenimentele din Ucraina, vă cer să ţinem un moment de reculegere în memoria persoanelor care au murit acasă în ultimele zile", a declarat Pidhrushna.

Cele patru sportive şi persoanele prezente în sală s-au ridicat apoi şi au ţinut un moment de reculegere.

Delegaţia Ucrainei a obţinut, vineri, primul titlu olimpic la Soci, după ce echipa feminină de biatlon s-a impus în proba de ştafetă, aceasta fiind a doua medalie de aur pentru ucraineni în istoria JO. Primul titlu olimpic obţinut de Ucraina în istoria JO i-a aparţinut patinatoarei Oksana Baiul, la Lillehammer, în 1994. Ştafeta Ucrainei a fost formată din Vita Semerenko, Juliya Dzhyma, Valj Semerenko şi Olena Pidhrushna.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici