JO Paris 2024: România debutează la polo contra Greciei, medaliată cu argint la Tokyo

Echipa de polo a României va debuta la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 contra Greciei, medaliată cu argint la Tokyo, a anunţat luni Agenţia Naţională pentru Sport.

111 afișări
Imaginea articolului JO Paris 2024: România debutează la polo contra Greciei, medaliată cu argint la Tokyo

Programul meciurilor pentru Jocurile Olimpice este deja disponibil, naţionala masculină a României având o misiune dificilă în grupa A, unde va întâlni echipe experimentate: Croaţia, Italia, Grecia, SUA şi Muntenegru, scrie, pe Facebook, Agenţia Naţională pentru Sport.

Primele patru clasate din grupă vor merge în sferturile de finală.

Iată programul naţionalei masculine de polo:
28 iulie, ora 22:05 România-Grecia
30 iulie, ora 17:35 SUA-România
1 august, ora 20:30 România-Croaţia
3 august, ora 20:30 Italia-România
5 august, ora 22:40 România-Muntenegru.

„Grecia este vicecampioana olimpică en-titre, SUA a ocupat locul 6 la Tokyo 2020, Croaţia este campioana mondială din 2024 şi triplu medaliată olimpic, Italia este vicecampioana mondială din acest an, cu trei titluri olimpice la activ”, notează ANS.

Conform acesteia, cea mai bună performanţă olimpică a naţionalei masculine a României este clasarea pe locul patru la ediţia din 1976. România a participat ultima oară la o ediţie de Jocuri Olimpice în 2012, unde a ocupat locul 10. Tot locul 10 l-a ocupat România la Campionatul Mondial Doha 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici