Jocurile Europene: Trei victorii şi o înfrângere pentru naţionalele de baschet 3x3 în meciurile de miercuri

Naţionala de baschet feminin 3x3 a României a învins, miercuri, echipele Rusiei şi Israelului, în timp ce echipa masculină a trecut de Israel şi a pierdut cu Slovenia, în ultimele patru meciuri din faza grupelor, la Jocurile Europene de la Baku.

115 afișări
Imaginea articolului Jocurile Europene: Trei victorii şi o înfrângere pentru naţionalele de baschet 3x3 în meciurile de miercuri

Jocurile Europene: Trei victorii şi o înfrângere pentru naţionalele de baschet 3x3 în meciurile de miercuri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În primul meci de miercuri, din grupa D, tricolorele Anca Şipoş, Sonia Ursu, Gabriela Mărginean şi Andra Haas au învins campioana europeană en-titre, Rusia, cu 21-16, iar în cea de-a doua au trecut de Israel, cu 21-9. Marţi, în meciul de debut, echipa feminină a României a pierdut cu Lituania, cu scorul de 12-14.

La masculin, Cristi Crăciun, Bogdan Popescu, Cătălin Vlaicu şi Angel Santana au învins, miercuri, în grupa A, echipa Israelului, cu 21-16 şi au pierdut cu Slovenia, cu scorul de 10-15. Marţi, tricolorii au fost învinşi de Lituania cu scorul de 15-16, după prelungiri (14-14). Echipa masculină a României a câştigat, în 2014, titlul european la baschet 3x3.

Potrivit FR Baschet, toate cele 16 echipe din grupe, la feminin şi masculin, se califică în faza optimilor de finală, în care se va juca, joi, eliminatoriu şi încrucişat, în funcţie de locurile ocupate, între grupele A-D şi B-C. Câştigătoarele se vor califica în sferturile de finală.

România participă la Jocurile Europene cu o delegaţie formată din 147 de sportivi, 83 de băieţi şi 64 de fete, care concurează în 22 de discipline sportive. În total, la prima ediţie a Jocurilor Europene participă peste 6.000 de sportivi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici