JOCURILE OLIMPICE 2022: Oslo s-a angajat ca bugetul să nu depăşească şase miliarde de dolari

Oficialii oraşului norvegian Oslo şi-au luat angajamentul ca bugetul total pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 să nu depăşească şase miliarde de dolari (4,4 miliarde de euro), a anunţat, luni, la Soci, Comitetul Olimpic Norvegian, citat de AFP.

220 afișări
Imaginea articolului JOCURILE OLIMPICE 2022: Oslo s-a angajat ca bugetul să nu depăşească şase miliarde de dolari

JOCURILE OLIMPICE 2022: Oslo s-a angajat ca bugetul să nu depăşească şase miliarde de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Bugetul noatru este de 3,4 miliarde de dolari (2,5 miliarde euro). Vor mai fi investiţii publice şi de securitate care se vor ridica la două miliarde de dolari (1,45 miliarde de euro). Este un buget mic, dar credem că va fi de ajuns. Am promis poporului norvegian că nu vom depăşi acest buget. Mai mult de jumătate din baze sunt deja construite", a declarat Eli Grimsby, directorul general al candidaturiii oraşului Oslo.

Pe lângă Oslo, pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022 şi-a mai depus candidatura oraşele Beijing, Lvov, Almatî şi Cracovia împreună cu o localitate din Slovacia.

Oraşul care va găzdui Jocurile Olimpice de irană din 2022 va fi desemnat la 31 iulie 2015, la Kuala Lumpur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici