JOCURILE OLIMPICE de la Soci: Două sportive austriece au primit ameninţări înainte de competiţie

Comitetul Olimpic Austriac (OOC) a primit o scrisoare anonimă cu ameninţări la adresa a două sportive care vor participa la Jocurile Olimpice de la Soci, informează AFP, citând Ministerul de Interne din Austria.

233 afișări
Imaginea articolului JOCURILE OLIMPICE de la Soci: Două sportive austriece au primit ameninţări înainte de competiţie

JOCURILE OLIMPICE de la Soci: Două sportive austriece au primit ameninţări înainte de competiţie (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"O scrisoare anonimă a fost primită de OOC, iar aceasta conţinea ameninţări la adresa a două sportive austriece. Serviciile de securitate au început o anchetă", a declarat Karl-Heinz Grundböck, purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, confirmând informaţiile presei de la Viena.

Agenţia de presă APA şi cotidianul Kronen Zeitung susţine că sportivele vizate ar fi Marlies Schild (schi alpin) şi Janine Flock (skeleton), care ar fi fost ameninţate cu răpirea.

Ministerul nu a dezvăluit nici natura ameninţărilor nici numele destinatarelor.

Patru poliţişti austrieci, dintre care doi de la forţe speciale, sunt deja la Soci, iar potrivit lui Grundbock, aceasta este o "măsură de rutină" pentru a asigura coordonarea între delegaţie şi forţele de ordine ruse.

Austria trimite la Soci o delegaţie de 130 de sportivi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici