Jocurile Olimpice: Sabia pe echipe masculin, probă la care România este vicecampioană olimpică, SCOASĂ din program

Proba masculină de sabie pe echipe, în care România este vicecampioană olimpică şi mondială, a fost scoasă din programul Jocurilor Olimpice din 2016, în urma votului de vineri al Congresului Federaţiei Internaţionale de Scrimă de la Paris, conform principiului rotaţiei instaurat începând cu JO-2008.

1263 afișări
Imaginea articolului Jocurile Olimpice: Sabia pe echipe masculin, probă la care România este vicecampioană olimpică, SCOASĂ din program

Jocurile Olimpice: Sabia pe echipe masculin, probă în care România este vicecampioană olimpică, SCOASĂ din program (Imagine: Mediafax Foto)

De la Jocurile Olimpice din 2008, FIE scoate prin rotaţie câte două probe pe echipe la fiecare ediţie, pentru a se încadra în limita de zece discipline. Vineri, Congresul FIA a decis sa continue tradiţia rotaţiei, eliminând din programul JO de la Rio de Janeiro probele pe echipe de sabie masculin şi de floretă feminin.

La Beijing, nu au fost incluse probele de floretă masculin şi de spadă feminin, iar la Londra cele de spadă masculin şi de sabie feminin.

Criteriile de calificare la JO din 2016 vor rămâne neschimbate faţă de competiţia de la Londra. FIE a mai stabilit ca următoarele două ediţii ale Campionatelor Mondiale să aibă loc în Rusia, la Kazan (2014) şi Moscova (2015). Sofia ar fi trebuit să organizeze CM de anul viitor, dar capitala Bulgariei s-a retras din motive financiare.

Echipa României, formată din Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu, Ciprian Gălăţanu, a cucerit medalia de argint la Campionatele Mondiale de scrimă de la Budapesta, din luna august. În 2012, Rareş Dumitrescu, Florin Zalomir, Tiberiu Dolniceanu şi Alexandru Sireţeanu au obţinut tot locul 2 în aceeaşi probă din cadrul JO de la Londra.

În cadrul unei gale desfăşurate după Congresul FIE de la Paris, Ana Maria Brânză, locul 1 în clasamentul federaţiei de specialitate, a primit trofeul pentru cea mai bună spadasină în 2013. În acest an, Brânză a fost campioană europeană la individual, vicecampioană europeană cu echipa, ambele medalii fiind cucerite la Zagreb, şi medaliată cu bronz la CM de la Budapesta, tot cu echipa.

Congresul FIE a avut loc chiar în ziua în care s-au împlinit o sută de ani de la fondarea federaţiei internaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici